ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TransSiberian Project: Συναυλία των m.i.k.r.o. quintet στο Ωδείο Ρεθύμνου

Ένα μουσικό ταξίδι πολιτισμού με ενδιάμεσους σταθμούς μετεπιβίβασης υπόσχεται το μουσικό σύνολο m.i.k.r.o quintet με το καινούργιο του TransSiberian Project.

Επιλέχθηκαν μουσικά έργα από την Ευρώπη και την Ασία στα οποία ενσωματώνονται χαρακτηριστικές μελωδίες εμπνευσμένες από τη λαϊκή παράδοση. Η ιδέα προέκυψε από τη διαδρομή του Υπερσιβηρικού Σιδηρόδρομου, ο οποίος ενώνει δύο Ηπείρους και διασχίζει πολλές χώρες. Βρισκόμαστε στον Ρομαντισμό, μια εποχή έντονης συναισθηματικής έκφρασης και αναζήτησης της πνευματικής εθνικής ταυτότητας, μέσα από τις τοπικές παραδόσεις.

Έτσι λοιπόν στην πρώτη θέση της «αμαξοστοιχίας» επιβιβάζεται η Σεχραζάτ να διηγείται χίλιες και μια ιστορίες, ο Ερρίκος Ύψεν και ο ήρωας του Peer Gynt, ο Πρίγκιπας Igor χορεύοντας πολοφτσιανούς χορούς, o Ρωμαίος και η Ιουλιέτα. Το τρένο μεταφέρει σε ειδικό βαγόνι Εικόνες από μια Έκθεση του Μussorgsky και κάπου εκεί λαθρεπιβάτης κρύβεται η Πουλημένη Νύφη του Smetana που ονειρεύεται να χορέψει Βαλς Νο2. Στο τέλος ο Σκαλκώτας εκτροχιάζει το τρένο και το οδηγεί στα γνώριμα μονοπάτια της δικής του πατρίδας!

Πρώτος σταθμός: 6 Απριλίου, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
Δεύτερος σταθμός: 7 Απριλίου, αιθ. Παντελής Πρεβελάκης (Ωδείο Ρεθύμνου)

Επιβιβαστείτε!

Το μουσικό σύνολο m.i.k.r.o. quintet αποτελείται από δυο βιολιά, τσέλο, φλάουτο, κλαρινέτο, όπου παίζουν οι: Ισαβέλλα Σταυρίδου, Όλγα Παπαδημητρίου, Maria Sarafova, Ρηνιώ Βούζη και ο Κώστας Κανέλλος. Guest εμφάνιση ο Πέτρος Δούναβης – βιολί.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ, φοιτ/ανέργων 5 ευρώ
Κυριακή 7 Απριλίου 2019 , Αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης , ώρα 20:30