ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τρεις εξέχουσες προσωπικότητες τίμησε ο ιστορικός Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφετος ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικης «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» τίμησε τρεις εξέχουσες προσωπικότητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής πίτας για το 2024 στο πολυτελές ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος κ. Βλατάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

«Ο υπέροχος και ευγενής λαός μας, ξεχώρισε για τη σκέψη του και τον στοχασμό του. Ανέδειξε και θέλω να πιστεύω πως συνεχίζει και θα συνεχίζει να αναδεικνύει σκεπτόμενους στοχαστές!

Οι Ρεθεμνιωτες, ο ευλογημένος τόπος του Ρεθύμνου δεν παύει να αναδεικνύει και να καλλιεργεί στη γη του κυρίως πνευματικούς ανθρώπους.
Έτσι τρεις τέτοιες προσωπικότητες ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ ξεχώρισε και ομόφωνα αποφάσισε το ΔΣ να τιμήσει, να επαινέσει σε αυτή τη λαμπρή εκδήλωση
»

ΤΟΜΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

«Τη λεβεντιά όποιος την βαστά
Κάνει μεγάλο κόπο
Μα΄που περάσει και σταθεί
Μοσκοβολά τον τόπο»

Τιμώμενος : Ιωάννης ΓΡΥΝΤΑΚΗΣ του Μιχαήλ
Το βιογραφικό διάβασε ο αρχαιολόγος κ. Νίκος Χαροκόπος μέλος του ΔΣ

Το μετάλλιο απένειμε ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Βλατάκης το δε πάπυρο – έπαινο επέδωσε ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

«Όποιος γεννιέται μερακλής
Ξέρει να ξεχωρίζει
Γι΄αυτό και την παράδοση
Παντοτινά στηρίζει»

Τιμώμενος: Δημήτριος ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΑΚΗΣ του Μιχαήλ
το βιογραφικό διάβασε η Ολγα Ι. Κουμεντακη Γεν. Γραμμ.

Το μετάλλιο απένειμε ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Βλατάκης το δε πάπυρο – έπαινο επέδωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη Υπουργός Τουρισμού .

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

«Ο άντρας που’ χει αρετές
Όπου κι αν είναι αξίζει
Σαν το σγουρό βασιλικό
Που και ξερός μυρίζει»

Τιμώμενος: Πασχάλης Κιτρομηλίδης του Μιχαήλ
Το μετάλλιο απένειμε ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Βλατάκης το δε πάπυρο – έπαινο επέδωσε ο Οδυσσέας Ζώρας Γεν. Γραμμ. Υπουργείου Παιδείας.

«Η Κρήτη με την Κύπρο μας είναι σαν αδελφαδες
Στη Κύπρο λέμε τσιατιστά στη Κρήτη Μαντινάδες»

Μεγαλύτερη τιμή και αξία έχουν όμως τα παιδιά μας τα βλαστάρια μας για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ , για αυτά καμαρώνουμε γιατί είναι το μέλλον μας.

  1. ΑΡΙΣΤΕΑ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΙΑΣ για την εισαγωγή της στην Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το αριστείο επέδωσε η Χριστίνα Κεφαλογιάννη, αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής.

2. ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ για την εισαγωγή του στην ΑΣΣΟΕ, σχολή πληροφορικής. Το αριστείο επέδωσε ο Γεώργιος Αποστολόπουλος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Δήμου Αθηναίων.