Τριήμερη Υποδοχή των νέων εκπαιδευόμενων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου

Η υποδοχή των νέων εκπαιδευομένων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελεί σημαντική λειτουργία, εφόσον βοηθά να αλληλογνωριστούν οι εκπαιδευόμενοι, να διαχειριστούν οι πρωτοετείς την αγωνία τους μπροστά στο καινούριο και προετοιμάζει τη μαθησιακή διαδικασία.

Τους πρωτοετείς καλωσόρισε η διευθύντρια Ειρήνη Αντωνίου και ο καθηγητής πληροφορικής Θοδωρής Τσοβίλης που συγχάρηκαν τους εκπαιδευόμενους για τη θέλησή τους, παρά τις οικογενειακές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και τους προέτρεψαν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τη φοίτησή τους. Οι εκπαιδευόμενες του Β΄ κύκλου Ελένη Παναγιωτάκη και Κρυσταλλία Περάκη καλωσόρισαν με τη σειρά τους πρωτοετείς και υπογράμμισαν ότι αξίζει πραγματικά η προσπάθεια, δηλώνοντας ότι ο χρόνος περνά ευχάριστα στο σχολείο, γεμάτος με νέες εμπειρίες και έχοντας  την αμέριστη βοήθεια των εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο της υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων πραγματοποιήθηκαν πολυήμερες δραστηριότητες που ξεκίνησαν στις 2 Οκτωβρίου, όπως η προϋπάντηση  των νέων εκπαιδευομένων στην είσοδο του σχολείου, ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, δραστηριότητα αλληλογνωριμίας, ενημέρωση για τους γραμματισμούς (τα μαθήματα), προβολή των σχεδίων δράσεων και των εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, σύναψη εκπαιδευτικού συμβολαίου κ.ά.

Οι εκπαιδευόμενοι του Β’ κύκλου έλαβαν ενεργά μέρος στην όλη διαδικασία. Η Ρένα Ξυπάκη, εκπαιδευόμενη του Β΄ κύκλου περιγράφει: «Υποδεχτήκαμε τους πρωτοετείς, μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας, τους ενημερώσαμε και τους καλωσορίσαμε με κεράσματα και συμβολικά δωράκια. Χαρήκαμε πολύ που βρήκαν τη δύναμη και ξαναγύρισαν στα θρανία».

Οι πρωτοετείς μοιράστηκαν την εμπειρία τους: «Γεμάτοι ανασφάλεια ήρθαμε στο σχολείο, αλλά, καθώς μπήκαμε στην τάξη, μας περίμενε μια μεγάλη αγκαλιά από τον Β΄ κύκλο, γίναμε όλοι ένα και μετά τη ζεστή υποδοχή φάνηκε να ανήκουμε και εμείς εκεί» αναφέρουν οι εκπαιδευόμενοι Δήμητρα Σιταρένιου, Κατερίνα Χριστοφοράκη και Αθανάσιος Χανιωτάκης.«Την πρώτη μέρα είχα πολύ άγχος, γιατί δεν ήξερα πώς θα ήταν στο σχολείο… μετά την υποδοχή άρχισα να νιώθω καλύτερα», αναφέρει η Καμπιτάκη Νεκταρία. «Η υποδοχή ήταν αρκετά ευχάριστη, οι καθηγητές ευδιάθετοι και εμψυχωτικοί και ο δεύτερος κύκλος μας έκανε να νιώσουμε πιο οικεία», είπε η Δραγάνα Στοιάνοβα, ενώ η Μερίτα Μπρούτσι αναφέρθηκε στη δραστηριότητα αλληλογνωρίμιας, όπου οι εκπαιδευόμενοι μοιράστηκαν κάτι για τον εαυτό τους, αλλά και στην  αναλυτική ενημέρωση της διευθύντριας που ένιωσαν σαν να τη γνώριζαν καιρό.

Υπεύθυνοι για τα πλούσια εδέσματα που συνόδεψαν την υποδοχή ήταν οι εκπαιδευόμενοι Ρένα Ξυπάκη, Μαρία Ουρανού, Πόπη Χατζάκη, Χρυσούλα Δαμβακάκη, Κωνσταντίνα Βιβιλάκη, Γιάννης Σμπυράκης, Κρυσταλλένια Περάκη, Κωστής Τσινιάρης, Φραγκίσκος Φραγκιουδάκης, Γιώργος Παπαζογλου, Αιμιλία Ορφανάκη και Παολίνα Μαρίνοβα.

Η διευθύντρια
Ειρήνη Αντωνίου