ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Τρόφιμα και φάρμακα σε κοινωνικές δομές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

cof

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια οι διοργανωτές του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προχώρησαν στην διανομή των τροφίμων και των φαρμάκων που συγκεντρώθηκαν από το προαιρετικό κοινωνικό εισιτήριο (τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα) στις προβολές και τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και της εκπαιδευτικής δράσης cineΜαθήματα.

Εκατοντάδες σκευάσματα φαρμάκων και περίπου 3,5 τόνοι φάρμακα ο καρπός του σχετικού καλέσματος, με τους μαθητές των Χανίων να είναι πρωταγωνιστές στην συγκέντρωση τους.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων , η εκπαιδευτική του δράση cineΜαθήματα αλλά και οι θεατές του απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι ενεργοί πολίτες και κινούνται με γνώμονα το ότι «Ο Πολιτισμός οφείλει να έχει κοινωνικό πρόσωπο. Το Φεστιβάλ οφείλει να έχει έγνοια και αυτούς που έχουν ανάγκη δίπλα του».

Στην διανομή των τροφίμων ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Νικόλαος Δασκαλάκης, εκπρόσωπος του Δήμου Χανίων καθώς και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και της εκπαιδευτικής δράσης cineΜαθήματα Ματθαίος Φραντζεσκάκης.

Σημειώνουμε ότι τρόφιμα – μεταξύ άλλων – μοιράστηκαν στις δομές: Πρόνοια Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χανίων, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πλατανιά, Κύτταρο Χαλέπας, Συσσίτια Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Ανουσάκειο Ιδρυμα.

Αντίστοιχα τα φαρμακευτικά σκευάσματα δόθηκαν στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χανίων.