ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τσίπρας από το Μυλοπόταμο: «Κάθε ψήφος προοδευτικού πολίτη που δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη»

Συνεχίζει σήμερα και ολοκληρώνει αύριο Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας την 3ημερη περιοδεία του στους νομούς της Κρήτης, δίχως να κρύβει τον εκλογικό στόχο για ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε στα Ζωνιανά και τα Ανώγεια, ενώ θα παραμείνει στο Ρέθυμνο και σήμερα το πρωί για να συνεχίσει στο Ηράκλειο και το Λασίθι.

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα με την Αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους του νομού Ρεθύμνου, στον οποίο θυμίζουμε κατέρχεται και υποψήφιος προκειμένου να ενισχύσει την υποψηφιότητας του Ανδρέα Ξανθού. Επίσης, θα μιλήσει στους πολίτες στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων ενώ θα έχει περιοδεύσει στην αγορά του Ρεθύμνου. Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση για τον Τουρισμό και τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα στο Αίθριο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Αύριο Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το νοσοκομείο της Ιεράπετρας θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Σητεία.

Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν στον Αλέξη Τσίπρα οι κάτοικοι στα Ζωνιανά, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η στιγμή που ξεχώρισε, ήταν οι μαντινάδες που αφιέρωσαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερο από τα Ζωνιανά και από τον Ψηλορείτη, σας λέμε θα ξανά βαφτεί στα κόκκινα η Κρήτη» και «όλοι μαζί με ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και θα μείνει, για αλήθεια αξιοπρέπεια δουλειά και λυτρωσύνη».

Στα Ανώγεια

Στην ομιλία που έκανε χθες στα Ανώγεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Τονίζοντας πως «είναι κρίσιμο στις 25 του μήνα να μην έχουμε μια ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη αλαζονική δεξιά που θα έρθει να ισοπεδώσει τα κοινωνικά δικαιώματα δίχως αντίπαλο».

Επισήμανε μάλιστα ότι «κάθε ψήφος προοδευτικού πολίτη που θα πάει σε οποιαδήποτε άλλη κάλπη από την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά ευνοεί το σχέδιο του κ.Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, να μην έχει αντίπαλο που να τον κοιτάει στα μάτια. Να μην έχει δύναμη που μπορεί να αποτρέψει το πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας». Τόνισε στην βάση αυτή πως «έχουμε στόχο την επόμενη των εκλογών να είμαστε δυνατοί απέναντι στα συμφέροντα εκείνα που λεηλατούν τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, της λαϊκής πλειοψηφίας».

Αναφερόμενος στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το σημαντικό δεν είναι να μην πέσει κανείς αλλά να καταφέρει να ξανασηκωθεί. Θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπήρξε φωτοβολίδα» αλλά «εξέφρασε αυτό που ονομάζουμε δημοκρατική παράταξη σε αυτό τον τόπο» δηλαδή τα συμφέροντα «των μη προνομιούχων ελλήνων, των λαϊκών στρωμάτων».

Ολική επαναφορά

Όπως προαναφέραμε ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη η «επαναφορά» των ψηφοφόρων που έχασε την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε ο Ανδρέας Ξανθός τονίζοντας πως «η πολιτική προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ανάκτηση της επιρροής του στις λαϊκές περιοχές της Αττικής και στην Κρήτη και ειδικά στο Ρέθυμνο η ανατροπή στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, λόγω της οριακής διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ».

Στην λογική αυτή ερμήνευσε και την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στο Ρέθυμον τονίζοντας πως μετά από αυτή την απόφαση «το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό, ενισχύεται η ενότητα και συσπείρωση των μελών και στελεχών μας στο Νομό και οι πολίτες συνειδητοποιούν την πολιτική βαρύτητα και τη σημασία που έχει να συνεχιστεί η αξιόπιστη και μαχητική εκπροσώπηση του Ρεθύμνου στη νέα Βουλή». Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην «Μάχη της Κρήτης» επιστρατεύονται και στελέχη με προέλευση από το νησί με χαρακτηριστική περίπτωση τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και υπουργό Άμυνας Γιώργο Αποστολάκη που συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, να επισημανθεί πως η σημασία που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική μάχη στην Κρήτη φαίνεται και από τον σχεδιασμό των ομιλιών του Αλέξη Τσίπρα που αναμένεται να κάνει μία ακόμη ομιλία στο νησί πριν την επερχόμενη κάλπη.