ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: «Μέγα λάθος Μητσοτάκη η αποστολή πολεμικού υλικού»

Μέγα λάθος του πρωθυπουργού χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την απόφαση για παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, στηλιτεύοντας, παράλληλα, τα όσα πρωτοφανή δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω που είναι αφιερωμένη στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «έπρεπε να σηκώσει το τηλέφωνο να πάρει μια γνώμη» για να προσθέσει ότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να εμπλακούμε στην πολεμική αντιπαράθεση.

Σχολιάζοντας τον πόλεμο έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την ανθρωπότητα και για την Ευρώπη».

Πρόκειται για μια «εισβολή σε ευρωπαϊκή χώρα» που έχει «δραματικό» χαρακτήρα, καθώς, όπως είπε, έγινε από μια «πυρηνική δύναμη» που παίζει σημαντικό ρόλο στις «γεωπολιτικές παγκόσμιες» εξελίξεις, που είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Επιλέγει μια ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ένα αιματοκύλισμα και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο απώτερος στόχος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ εξέφρασε «μεγάλη αγωνία» για τους Έλληνες ομογενείς.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει αν θα τερματιστεί γρήγορα, ωστόσο, σχολίασε πως οι «συνέπειες θα είναι δραματικές».

«Μετά την 24η Φλεβάρη είναι σε έναν διαφορετικό κόσμο ανεξάρτητα ποια θα είναι η έκβασή του. Ξυπνήσαμε σ’ έναν κόσμο ξανά διπολικό και σ’ ένα κόσμο που θα βλέπουμε ένα σκληρό, ψυχρό πόλεμο», τόνισε, εκφράζοντας την άποψη ότι από την «άλλη πλευρά» δε θα είναι μόνο η Ρωσία αλλά η Κίνα και ενδεχομένως η Ινδία, εκτιμώντας πως υπάρχει μια «μετατόπιση της γεωπολιτικής σκακιέρας προς την Ανατολή».

«Δεν είναι εύκολος δρόμος για τη Ρωσία», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , σημειώνοντας επίσης πως η Κίνα φαίνεται να είναι ο «μεγάλος εταίρος» στη συμμαχία αυτή καθώς και ότι τώρα «κερδίζει χρόνο και δυνατότητες».

«Για την ΕΕ αυτή η εξέλιξη θα είναι εξαιρετικά δυσμενής και γεωπολιτικά και οικονομικά», τόνισε.

ΜΕΣΩefsyn.gr