ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ψήφο διακυβέρνησης και όχι διαμαρτυρίας

Ψήφο διακυβέρνησης και όχι απλώς διαμαρτυρίας, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται τους νομούς Γρεβενών και Πέλλας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Εργατικό Κέντρο Γρεβενών, ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην πρόταση για κοινή κάθοδο των δυνάμεων της Αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους ανέφερε πως το κόμμα του υπόσχεται πως δεν θα δίνει προτεραιότητα στους πιστωτές και στους τοκογλύφους, αλλά στις ανάγκες του λαού.

«Με εμάς και με την Αριστερά στη διακυβέρνηση του τόπου δεν θα μείνει σπίτι χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, δεν θα μείνει άρρωστος χωρίς αξιοπρεπή περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία, δεν θα υπάρξει άνεργος δίχως αξιοπρεπές επίδομα, δεν θα υπάρχουν πια παιδιά που θα πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο και θα είναι νηστικά», συνέχισε.

Σε ερώτηση για την υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου απάντησε ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου ενός σάπιου πολιτικού συστήματος και σημείωσε πως «η υπόθεση Τσοχατζόπουλου αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, που οικοδόμησαν στη χώρα μας τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν επί 37 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. . Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν λειτουργούσε μόνος του, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι ευθύνες είναι συλλογικές και διαχρονικές. Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις στο ΚΥΣΕΑ ελήφθησαν συλλογικά τότε από την κυβέρνηση Σημίτη».

Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων των Γρεβενών και το απόγευμα θα επισκεφθεί τον νομό Πέλλας, όπου στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στον κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας.