ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τζιχαντιστής της Αλ Κάιντα συνελήφθη στην Ελλάδα – Είχε έρθει από τη Σουηδία!

mirsadΣε συναγερμό η αντιτρομοκρατική καθώς συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ο Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς, κάτοχος σουηδικού διαβατηρίου, ο οποίος κατάγεται από τη Βοσνία.

Tο 2005 σε έρευνα που είχε γίνει στο σπίτι του από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν βρεθεί εκρηκτικές υλικές, ζώνη με εκρηκτικά αλλά και ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο ίδιος με μάσκα να απειλεί με χτυπήματα τρομοκρατικά σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο.

Ο 29χρόνος συνεληφθη τότε και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση ενώ οι μυστικές υπηρεσίες ερευνούσαν σχέσεις του με την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα ο 29χρόνος θα περνούσε από την Ελλάδα στην Τουρκία και η αστυνομία συνέλαβε τους δύο άνδρες στα ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης. Στην ανάκριση είναι αρνητικός, δεν δίνει στοιχεία για το ποτέ έφτασε στην Ελλάδα και το που διέμενε. Την υπόθεση παρακολουθεί η ΕΥΠ και έχει ξεκινήσει δίαυλο επικοινωνίας με την Σουηδία.

Μαζί με τον 29χρονο συνελήφθη και ένας ακόμη άνδρας, υπήκοος Υεμένης, οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση, χωρίς όμως να έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν.