ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Urban Μakers της Κρήτης… ας ενωθούμε!

Βλέποντας τη δυναμική της Κρήτης στον τομέα της αστικής οικοτεχνίας, το Bizrupt (bizrupt.gr) ξεκινάει μια προσπάθεια συγκέντρωσης όλων των δημιουργών (makers) που τους ενδιαφέρει να πάνε την επιχείρησή τους ένα βήμα παρακάτω. Το Urban Makers Crete, αρχίζει με μία συνάντηση γνωριμίας για την οποία σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα.

Στο μεταξύ, αν είσαι μέλος/ ιδιοκτήτης μιας αστικής οικοτεχνίας, σε οποιοδήποτε σημείο της Κρήτης και νιώθεις ότι σε ενδιαφέρει να εξελίξεις ό,τι με κόπο έχεις χτίσει μέχρι τώρα, συμπλήρωσε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρεις εδώ (https://forms.gle/8ckTAibWhRE372o4A).

Τι είναι όμως η αστική οικοτεχνία και τι σημαίνει urban makers;

Κάθε παραγωγική μονάδα που αναπτύσσεται μέσα σε λίγα τετραγωνικά και στις δραστηριότητες της συμμετέχουν τα μέλη μιας οικογένειας ή μια μικρή ομάδα αφοσιωμένων σε έναν κοινό στόχο συνεργατών, είναι μία αστική οικοτεχνία. Κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης αστικής οικοτεχνίας είναι η παραγωγή επώνυμων προϊόντων, η ενσωμάτωση της καινοτομίας στα διάφορα στάδια παραγωγής, η αξιοποίηση των νέων μέσων δικτύωσης, η εξωστρέφεια. Είναι δεκάδες τα παραδείγματα μικρών αστικών οικοτεχνιών που παράγουν ποιοτικά προϊόντα τα οποία συχνά εξάγουν. Μεταποιήσεις, αξεσουάρ, ρούχα, σαπούνια, αναμνηστικά/ σουβενίρ, αγροτικά προϊόντα, προϊόντα/ υπηρεσίες γαστρονομίας, κ.α. Οι urban makers είναι, λοιπόν, όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που δημιουργούν θαύματα στο πλαίσιο της αστικής οικοτεχνίας.

Σκοπός του Bizrupt, μέσα από αυτήν τη νέα προσπάθεια, είναι να ενώσει τις φωνές των δημιουργικών βιομηχανιών, να τους δώσει εργαλεία και πολύτιμη γνώση για να μπορέσουν να ενδυναμώσουν το έργο τους. Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα μείνει ανοιχτή έως και τις 25 Ιουνίου.

Λίγα λόγια για το Bizrupt

Το Bizrupt είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην Κρήτη και έχει ως βασικό όραμα να αποτελέσει καταλύτη καινοτομίας, συμβάλλοντας στο χτίσιμο ενός ισχυρού οικοσυστήματος startup και καινοτομίας. Στόχος του Bizrupt είναι η ενίσχυση της δημιουργικότητας, η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και της συνεργατικότητας, η έμπνευση, η απενοχοποίηση της αποτυχίας και η αλληλεπίδραση των “ανοιχτών μυαλών”.

Επικοινωνία
Website: bizrupt.gr
Email: info@bizrupt.gr