ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΓΟΡ

Βαγγέλης Ζιάγκος: «Ψυχραιμία, προσαρμοστικότητα, πειθαρχία και θα περάσει και αυτό!»

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση έχει δημιουργηθεί, πλέον, σε όλον τον κόσμο, με την καθημερινότητα όλων μας να είναι τελείως διαφορετική, λόγω της πανδημίας.

Ο προπονητής της ομάδας μας, Βαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε στο rethymnobc.gr αναφερόμενος στην επικαιρότητα και αυτή τη νέα συνθήκη, τονίζοντας αρχικά πως χρειάζεται ψυχραιμία, προσαρμοστικότητα και πειθαρχία. «Είναι μία πρωτοφανής συνθήκη για τις δικές μας γενιές. Το επιπλέον δυσάρεστο είναι ότι στον φόβο του άγνωστου και του αχαρτογράφητου που φυσιολογικά αισθάνεται κάθε άνθρωπος, έρχεται να προστεθεί και η τρομολαγνία κάποιων μέσων, που επενδύουν στον φόβο και την αγωνία, αμπαλάροντας την είδηση με ηχητικά εφέ και ρεπορτάζ τρόμου, επιβαρύνοντας την ήδη ζορισμένη ψυχολογία του κόσμου. Ψυχραιμία, προσαρμοστικότητα, πειθαρχία και θα περάσει και αυτό».

Έπειτα, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στο πως υποδέχθηκαν τη νέα κατάσταση στην ομάδα, υπογραμμίζοντας πως το μπάσκετ και η δουλειά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. «Οι παίκτες αντιμετώπισαν την αναβολή ως μία αναγκαία επιλογή. Η απότομη αλλαγή έξω από τη ρουτίνα του επαγγελματικού μας μικρόκοσμου δεν άρεσε σε κανέναν μας, όμως έδειξαν όλοι με τη στάση τους ότι μπροστά στην υγεία και την ανθρώπινη ζωή το Μπάσκετ και η δουλειά έρχονται δεύτερα».

Παράλληλα, φωτίζει τη θετική πλευρά του επιβαλλόμενου μέτρου κατά της διασποράς του ιού, της απομόνωσης στα σπίτια μας, σημειώνοντας: «Η απομόνωση κρύβει ευκαιρίες που πρέπει να ανακαλύψουμε. Δε μένουμε απλά σπίτι. Ζούμε το σπιτικό μας. Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με το χώρο μας, τους ανθρώπους μας και εκτιμούμε την αξία του χρόνου που επιτέλους μας δίνει την ευκαιρία να τον προλάβουμε και να τον απολαύσουμε».

Ακόμη, αναφορικά με την ΕΚΟ Basket League και το τι μέλλει γενέσθαι, τόνισε πως όποιες αποφάσεις παρθούν θα πρέπει να έχουν σκεπτικό και προτεραιότητες. «Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς με σιγουριά ποια θα είναι η εξέλιξη στο Πρωτάθλημα. Με τα τωρινά δεδομένα η οριστική διακοπή φαίνεται να είναι το πιθανότερο σενάριο, χωρίς να σημαίνει ότι είναι μία εύκολη και ανέξοδη λύση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η όποια απόφαση οφείλει να έχει σκεπτικό και προτεραιότητες».