ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΔΙΣΚΟΙ

Βασίλης Σκουλάς: Φωτιά, νερό κι αέρας

11 νέα τραγούδια του Πάρι Περυσινάκη που έρχονται να συναντήσουν τη διαχρονική χροιά και ερμηνεία του Βασίλη Σκουλά.

Ο Βασίλης Σκουλάς ίσως ο τελευταίος από τη γενιά των μεγάλων κρητικών ερμηνευτών και τραγουδοποιών για 50 και πλέον χρόνια χαρακτηρίζει με τον τρόπο του και βάζει την προσωπική σφραγίδα του σε κάθε τραγούδι – κρητικό και μη – που έχει πει. Αυτή τη φορά ερμηνεύει στις δικές του γνωστές φόρμες, στα “κρητικά βήματα” 11 νέα τραγούδια του Πάρι Περυσινάκη.

Ο Πάρις Περυσινάκης ανήκει στη νέα γενιά μουσικών. Πολυμουσικός, με ποικίλα μουσικά βιώματα και πολύπλευρες πτυχές (έντεχνο, έθνικ, ρεμπέτικο, μικρασιάτικο κ.α) και για πολλά χρόνια συνεργάτης με το Βασίλη Σκουλά, (τόσο δισκογραφικά όσο και σε συναυλίες, πανηγύρια και θέατρα), εδώ κάνει την παρθενική του εμφάνιση σαν επίσημος στιχουργός. Ο δίσκος αυτός είναι ζυμωμένος από τη συνεργασία και φιλία αυτή. Ένα άλμπουμ που προτείνει νέες μουσικές, ενορχηστρωτικές αλλά και στιχουργικές ιδέες με κορυφαίες ερμηνείες και τραγούδια που αγγίζουν την ψυχή όπως “η πέρδικα κι ο κυνηγός”. Σημαντική και η συνδρομή της ποίησης του Γιάννη Βάρδα με το τραγούδι “η Αγριαμυγδαλιά”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AMuM56auAms[/youtube]

Ένας δίσκος που στηρίζει την άποψη ότι η παραδοσιακή μουσική υπάρχει ζωντανή και γεννιέται μέσα από τα βιώματα και τη φιλία.

Τίτλοι:
1. Άνοιξη μπαίνει στο χωριό
2. Μοίρα
3. Η πέρδικα κι ο κυνηγός
4. Ο έρωτας σου θάλασσα
5. Τα μάτια κλείνω
6. Θολά νερά’ χει ο έρωτας
7. Την καλημέρα μου’ κοψε
8. Του κήπου μου τα ρόδα
9. Του γκρεμού
10. Αγριαμυγδαλιά (ποιήση: Γιάννη Βάρδα)
11. Βασιλικό μυρίζει η γης (στίχοι: Πάρις Περυσινάκης – Γιάννης Βάρδας)

Παίζουν:
Βασίλης Σκουλάς: Λύρα
Κώστας Καλλέργης: Λαούτο κρητικό
Κώστας Ανετάκης: Κιθάρα
Γιάννης Πλαγιανάκος: Μπάσο
Πάρις Περυσινάκης: Λαούτο κρητικό, στεριανό, μαντολίνο, τζουρά, βιολόλυρα, φλογέρα, στάμνα, μπεντίρ

Την χορωδία στο τραγούδι 7 αποτελούν οι: Γιώργης Καράτζης, Νικόλας Καράτζης, Στέλιος Τσακίρης, Πάρις Περυσινάκης, Αντώνης Παπαδάκης, Μάρκος Κωνσταντάκης

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2MAlAZCzB14[/youtube]