ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιωματική παρουσίαση του βιβλίου “Όταν το σώμα μιλάει”

"Όταν το σώμα μιλάει"

Βιωματική παρουσίαση του βιβλίου «Όταν το σώμα μιλάει», με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου και των εκδόσεων Γιαλός, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, ώρα 19:00, στο Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων (Νικηφόρου Φωκά 82, Μακρύ Στενό).

Μεθοδολογία και Ασκήσεις για τη Σωματική Έκφραση της Susana Noemi Abigador. Ένα εγχειρίδιο με ασκήσεις; Όχι μόνο. Ένα σύστημα που εκπαιδεύει καρδιά, νου και σώμα.

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, ώρα 11.30 με 14.30, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου (Μοάτσου 9 (πίσω από το Ταχυδρομείο), θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό Εργαστήρι.

Όταν το σώμα μιλάει, αναπόφευκτα εκφράζονται τα συναισθήματα μας και έτσι… αρχίσει να θεραπεύεται η ψυχή μας! Το σώμα μας μπορεί να μας μιλήσει για τα βαθύτερα κομμάτια της ψυχής μας και για τη συμπεριφορά μας αρκεί να μπορούμε να το ακούσουμε.

Μαθαίνοντας τις δυνατότητες της κίνησής μας, χωρίς καλλιτεχνική αισθητική ή κάποιο άλλο καθωσπρεπισμό, συνειδητοποιούμε τους κώδικες επικοινωνίας μας και τους εξωτερικεύουμε. Με αυτόν τον τρόπο, έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες που είναι από παλιά γραμμένες και καλά κουμπωμένες στο σώμα μας κι έτσι αναπτύσσουμε την αυτογνωσία μας και την αυτοπεποίθηση μας.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να μας βοηθήσει στην εξέλιξη της προσωπικής μας ενέργειας και στην αρμονική ισορροπία του εσωτερικού μας κόσμου (σκέψη-συναίσθημα ) με τον εξωτερικό μας κόσμο (κίνηση-έκφραση). Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που αναζητούν να ξυπνήσουν το σώμα τους και να εκφραστούν με δημιουργικότητα μέσα από αυτό όπως και σε κάθε νηπιαγωγό, δάσκαλο, εμψυχωτή, ηθοποιό, θεατρολόγο, χορευτή, art-θεραπευτή…

Με άνετα ρούχα, κάλτσες που να μη γλιστρούν και διάθεση να συμμετέχουμε!

Απαραίτητη είναι η τηλεφωνική κράτηση για το εργαστήρι στο 6974.497298.