ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Βιβλιοσκόπιο: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 2ου λογοτεχνικού διαγωνισμού παραμυθιού

Την Δευτέρα 16 Μαΐου στο Σπίτι του Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν τα 3 παραμύθια του βιβλίου «Η Φρένια, ο Ραεφμάγιερ και το κόκκινο βιβλίο» των εκδόσεων Βιβλιοσκόπιο και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 2ου λογοτεχνικού διαγωνισμού παραμυθιού.

Τα αποτελέσματα του 2ου λογοτεχνικού διαγωνισμού παραμυθιού που διοργάνωσε το Βιβλιοσκόπιο είναι:

Το παραμύθι που συγκέντρωσε την 1η κατά σειρά μεγαλύτερη βαθμολογία και κερδίζει μια δωροεπιταγή αξίας 300 ευρώ για αγορά βιβλίων ή παιχνιδιών από το Βιβλιοσκόπιο είναι το: «Το αρχηγείο» της κας Kωνσταντουδάκη Χριστίνας.

Το παραμύθι που συγκέντρωσε τη 2η κατά σειρά μεγαλύτερη βαθμολογία και κερδίζει μια δωροεπιταγή αξίας 200 ευρώ για αγορά βιβλίων ή παιχνιδιών από το Βιβλιοσκόπιο είναι το: «α… όπως…» της κας Χατζησαββίδου Σεβαστής.

Το παραμύθι που συγκέντρωσε την 3η κατά σειρά μεγαλύτερη βαθμολογία και κερδίζει μία δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ για αγορά βιβλίων ή παιχνιδιών είναι το: «Ένας ξύλινος αδελφός» της κας Καραγιάννη Μαρίας.

Βιβλιοσκόπιο: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 2ου λογοτεχνικού διαγωνισμού παραμυθιού

Όπως και πέρυσι, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην μυστικότητα και αντικειμενικότητα της αξιολόγησης. Έτσι, τα παραμύθια δόθηκαν στους κριτές προς αξιολόγηση χωρίς τα ονόματα ή τα στοιχεία διεύθυνσης των συγγραφέων τους. Οι κριτές βαθμολόγησαν, όπως και πέρσι, γνωρίζοντας μόνο τον τίτλο του παραμυθιού και τίποτε παραπάνω.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως κάθε έναν ξεχωριστά τους 47 συμμετέχοντες του διαγωνισμού που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και μοιράστηκαν μαζί μας ένα κομμάτι από τον εαυτό τους μέσα από τα παραμύθια τους.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της επιτροπής μας που δέχτηκαν να βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα. Και συγκεκριμένα:

την κυρία Μαρία Αγγελίδου, συγγραφέα κ μεταφράστρια.
την κυρία Μαρία Δασκαλάκη, συγγραφέα και δασκάλα δημιουργικής γραφής και ζωγραφικής
την κυρία Αμαλία Ζουμπουλάκη, φιλόλογο και επιμελήτρια κειμένων
Τον κο Χρήστο Σουρουλή, καθηγητή στο Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου και συγγραφέα (ένας εκ των 3 νικητών του περσινού διαγωνισμού μας).
Τον κο Γιάννη Ζαχαριουδάκη, ιδιοκτήτη του Βιβλιοσκόπιου και εμπνευστή του διαγωνισμού μας.

Ευχαριστούμε την Μαρία Τσουκνάκη, την Αμάντα Γεραρχάκη, την Βάσω Σταυρακάκη και την Δήμητρα Φαιτού για την άψογη παρουσίαση των βραβευθέντων παραμυθιών μας.

Βιβλιοσκόπιο: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 2ου λογοτεχνικού διαγωνισμού παραμυθιού

Ευχαριστούμε τα παιδάκια από τον παιδικό σταθμό «Παιδικό Χαμόγελο» και τον παιδικό σταθμό «Παραμυθένιος Κόσμος» για την δημιουργικότατη παρουσίαση των παραμυθιών της Αγγελικής Χαλίμ και της Έλενας Κούτικα. Ευχαριστούμε την κα Μάγδα Παπαδοπετράκη (Παιχνιδοκαμώματα) που είναι πάντα πρόθυμη να μας βοηθάει. Πέρσι με την συμμετοχή της ως κριτής και φέτος με τον ενεργό της ρόλο στην παρουσίαση του παραμυθιού του Χρήστου Σουρουλή.

Ευχαριστούμε φυσικά όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας χθες το απόγευμα.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στην δημιουργία του πρώτου μας βιβλίου που εκτός από τους συγγραφείς, είναι φυσικά η περσινή μας επιτροπή αξιολόγησης (Μάγδα Παπαδοπετράκη, Αμαλία Ζουμπουλάκη, Χάρης Στρατιδάκης, Νίκος Βαράκης), η εικονογράφος μας Κατερίνα Χαδουλού αλλά και πολλοί άλλοι φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα που μας στηρίζουν συνεχώς με διάφορους τρόπους.

Με το καλό να συναντηθούμε ξανά για να γιορτάσουμε την έντυπη πλέον μορφή των 3 νέων παραμυθιών και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 3ου λογοτεχνικού διαγωνισμού!

Βιβλιοπωλείο Βιβλιοσκόπιο