ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλιοθήκη με έργα Κρητών συγγραφέων δημιουργείται στο Πάνακρον στο Αμάρι

ΠάνακρονΒιβλιοθήκη με έργα Κρητών συγγραφέων προτίθεται να δημιουργήσει η Αμάρι Α.Ε. στην αίθουσα του πολυχώρου Πάνακρον στην Σχολή Ασωμάτων του Δήμου Αμαρίου. Ιδιαίτερη θέση θα έχουν σε αυτήν τα έργα Αμαριωτών συγγραφέων, καθώς αρκετά από αυτά αναφέρονται και στην περιοχή του Αμαρίου ή του Ρεθύμνου γενικότερα.

Η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί και ως δανειστική για τους επισκέπτες του Πάνακρον. Η Δημοτική Εταιρεία Αμάρι ΑΕ αναφέρει στην ανακοίνωση της :”είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο με επισκεψιμότητα όλα τα βιβλία που είτε αφορούν την περιοχή, είτε έχουν συγγραφεί από Αμαριώτες συγγραφείς, είτε αναφέρονται γενικότερα στην Κρήτη”, ενώ επισημαίνει ότι σε ειδική στήλη που θα δημιουργηθεί, θα αναγράφονται τα ονόματα των δωρητών των βιβλίων.

Η Αμάρι Α.Ε. καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν βιβλία είτε δικά τους είτε άλλων συγγραφέων που να αναφέρονται στην Κρήτη, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 28330 22090-22120 ή στο e-mail amariota1@gmail.com (υπεύθυνος Χαράλαμπος Αγγελάκης).