Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών. Δύο χρόνια πόνου και οργής. Οι συγγενείς των θυμάτων και η κοινωνία συνεχίζουν να διεκδικούν τα αυτονόητα: απαντήσεις, διαφάνεια και λογοδοσία.
Δύο χρόνια μετά, η κοινωνία δεν ξεχνά και δεν εφησυχάζει. Η μαζική παρουσία στους δρόμους είναι μια υπενθύμιση πως η απαίτηση του κόσμου για διαλεύκανση της υπόθεσης δυναμώνει και δεν υποχωρεί. Οι πολίτες ζητούν ένα κράτος που θα εγγυάται την ασφάλεια και τη ζωή τους, που θα αποδίδει ευθύνες και δεν θα επιτρέπει να επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες.
Δύο χρόνια μετά, τα Τέμπη δεν αποτελούν απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένα θλιβερό σύμβολο της διαχρονικής αδιαφορίας και των συστημικών προβλημάτων που θέτουν ζωές σε κίνδυνο – μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποδεχτούμε.
Δύο χρόνια μετά, οι θεσμοί δεν έχουν ανταποκριθεί με τη σοβαρότητα και την ταχύτητα που απαιτείται. Οι καθυστερήσεις, οι αντιφάσεις και η έλλειψη ουσιαστικών αλλαγών αφήνουν πολλά ερωτηματικά και προκαλούν ανασφάλεια.
Ως Βολτ, στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, στις φωνές που απαιτούν δικαιοσύνη, σε κάθε πολίτη που αγωνίζεται για ένα κράτος που εγγυάται την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, που σέβεται τη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων.
Βολτ Ελλάδας