Βόμβες Γεωργαντά κατά Παπακωνσταντίνου!

Συνεχίζεται η αναταραχή μετά την αποστολή της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, στον Άρειο Πάγο από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, η έρευνα του οποίου “σκόνταψε” σε πολιτικά πρόσωπα.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων ήταν σφοδρές, με το ΠΑΣΟΚ να αφήνει αιχμές για τη δικαιοσύνη και τη ΝΔ να ζητά “πλήρη διαλεύκανση”, ενώ ιδιαίτερα σκληρή ήταν η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου που προειδοποίησε να “μην πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί θα γίνει μακελειό”.

Τη Δευτέρα, το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά επανήρθε στο θέμα και με δηλώσεις της στον Βήμα 99,5. καταλόγισε ευθύνες προσωπικά για την διόγκωση του ελλείμματος, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γγ του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη.

“Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στον κ.Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ.Πλασκοβίτη, τον ΓΓ του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ. Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ΄ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει, αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι, με βάση τις δικές της αναλύσεις και υπολογισμούς, το έλλειμμα το 2009 ήταν περί το 12% και όχι στο 15%.

“Κρυφή συνάντηση με Παπαδήμο”

Η κ. Γεωργαντά, δήλωσε δικαιωμένη από τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι “έγιναν παρεμβάσεις πολύ μεγάλης κλίμακας. Αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ευτυχώς, δεν υπέκυψαν κι αυτό τους τιμά. Θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν για το χρέος και το έλλειμμα. Και θεωρώ ακόμη ότι αυτές οι παρεμβάσεις ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία- τη Eurostat- και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τον Όλι Ρεν”.

Σύμφωνα με το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός διευθυντής της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, συναντήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου με τον πρωθυπουργό εν κρυπτώ.

“Ήρθε και είδε τον κ.Παπαδήμο και του άσκησε πιέσεις, απ΄ ό,τι φαίνεται, για να παρέμβει στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης και να παραγράψει, να βάλει στα αρχεία την υπόθεση”.

Ζητά να καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου, μέσω των δικηγόρων του, κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, υπόμνημα στο οποίο υπογραμμίζει ότι πρέπει πρώτα να καταθέσει εκείνος και οι μάρτυρες που προτείνει και στη συνέχεια να αποφασίσουν οι εισαγγελικές αρχές για την τύχη της προκαταρκτικής έρευνας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, για τη λεγόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009.

Ο φάκελος της υπόθεσης αυτής βρίσκεται στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, ο οποίος και θα αποφασίσει για το εάν θα τον διαβιβάσει ή όχι στη Βουλή.

Ο Ιω. Τέντες, θα διαβιβάσει την Τρίτη το υπόμνημα του κ. Γεωργίου στον κ. Παντελή, ο οποίος μελετά την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου περίμενε να τον καλέσει ο κ. Πεπόνης να καταθέσει ως ύποπτος, αλλά αντί για αυτό ο οικονομικός εισαγγελέας διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποσταλεί στη Βουλή.

Έρευνα από την αρχή ζητά ο Καρατζαφέρης

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέως κ. Πεπόνη, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει έρευνα από την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

“Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να ψάξουμε να βρούμε όλα τα λάθη ηθελημένα ή μη που έγιναν όλη αυτή την “καυτή” περίοδο. Από την είσοδό μας στην ΟΝΕ, από την πορεία του Καραμανλή, την πορεία του Παπανδρέου, και να τα απομονώσουμε, για να μην τα έχουμε αύριο ως “μπούσουλα” στην πορεία της χώρας” είπε χαρακτηριστικά.