ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Βραδιά Αλληλεγγύης ΣΥΝΠΟΛΙΣ: Όταν το Ρέθυμνο γίνεται μια γροθιά!

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Συνπολις είναι ακριβώς αυτό που αναφέρεται στον τίτλο του: ΕΝΕΡΓΟΣ. Είναι παρών όπου και όταν χρειαστεί. Μέσα από τις πολυποίκιλες κοινωνικές και πολιτιστικές του δράσεις, από το 2011 όπου δημιουργήθηκε, έχει καταφέρει πλέον σήμερα να αποτελεί ένα από τα βασικά κύτταρα εθελοντικής προσφοράς του Ρεθύμνου. 

Μέσα από τη συνεργασία του με άλλους φορείς και Συλλόγους (εθελοντικούς-πολιτιστικούς-θεσμικούς κ.α.) όλα αυτά τα χρόνια, έχει αφήσει ήδη μια σημαντικότατη παρακαταθήκη κοινωνικού και εθελοντικού έργου.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια ποτέ δεν ήμασταν μόνοι. Δεν ήμασταν καν οι πρωταγωνιστές. Πρωταγωνιστής ήταν πάντα ο Ρεθυμνιώτης. Αυτός που ήταν πάντα παρών σε κάθε κάλεσμά μας. Τότε που το Ρέθυμνο γίνεται μια γροθιά και όλοι δείχνουμε την ανθρωπιά μας για χάρη του συνανθρώπου μας.

Μια από τις μεγαλύτερες μαζώξεις ανθρωπιάς του Ρεθύμνου είναι η ετήσια συναυλία-Βραδιά Αλληλεγγύης του Συλλόγου, η οποία λαμβάνει χώρα από το 2012, ανελλιπώς. Η βραδιά αυτή διοργανώνεται με στόχο την παροχή βοήθειας σε ευαίσθητες δομές, φορείς και άτομα και αυτό που τη διακρίνει είναι ότι αποτελεί έναν καθιερωμένο θεσμό στη συνολική εθελοντική δραστηριότητα του Ρεθύμνου.

Συνοπτικά έχουν διοργανωθεί οι εξής Βραδιές Αλληλεγγύης:

  • 2012: συναυλία με Στέλιο Μπικάκη. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας που δόθηκαν για τις ανάγκες του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ι. Μ. Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου
  • 2013: συναυλία με Στέλιο Μπικάκη. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας που δόθηκαν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρεθύμνου.
  • 2014: συναυλία με Μανόλη και Δημήτρη Σπυριδάκη. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας που δόθηκαν για τις ανάγκες του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ι. Μ. Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου
  • 2015: συναυλία με Στέλιο Μπικάκη και Γιώργη Ξυλούρη. Τα έσοδα διατέθηκαν στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου και στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Ρεθύμνου.
  • 2016: συναυλία με Γιώργη και Νίκο Στρατάκη. Τα έσοδα διατέθηκαν για αγορά υγειονομικού υλικού για το Γεν. Νομαρχιακό Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
  • 2017: συναυλία με Νίκο Ζωιδάκη και Μανόλη Κονταρό. Τα έσοδα διατέθηκαν για αγορά εξοπλισμού του τομέα ΕΚΑΒ Ρεθύμνου.
  • 2018: συναυλία με Γιώργη Φασουλά και Κώστα Καλλέργη. Τα έσοδα διατέθηκαν στο Γηροκομείο Ρεθύμνου για τη δημιουργία πολυαισθητηριακού χώρου.

Θα πρέπει εξαρχής να τονιστεί η εθελοντική και αφιλοκερδής συμμετοχή όλων των παραπάνω καλλιτεχνών στη συναυλία. 

Για επτά συνεχόμενες χρονιές ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σύνπολις, με τη διοργάνωση της Βραδιάς Αλληλεγγύης, επέστρεφε στην κοινωνία του Ρεθύμνου, αυτά που η ίδια είχε προσφέρει στον εαυτό της μέσα από την ανθρωπιά της. Στόχος του Σύνπολις είναι να συνεχίσει να προσφέρει και να δίνει σε ευαίσθητα τμήματα της κοινωνίας τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια και στήριξη, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Ρεθυμνιώτη.

Η φιλανθρωπική αυτή συναυλία, παρά την εθελοντική στήριξη και την αφιλοκερδή προσφορά που λαμβάνει, απ’ όλους όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωσή της, έχει ανάγκη έναν ακόμα κρίσιμο παράγοντα για να επιτύχει: τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων μας. Δυστυχώς υπήρξαν χρονιές που ενώ θέλαμε να προσφέρουμε περισσότερα δεν τα καταφέραμε. Όχι επειδή θέτουμε υψηλούς στόχους, αλλά διότι οι ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε είναι αυξημένες.

Ρεθυμνιώτη και Ρεθυμνιώτισσα, για επτά συνεχόμενα έτη και αντίστοιχες βραδιές Αλληλεγγύης, από τις οποίες επωφελήθηκαν πολλοί συνάνθρωποί μας και μάλιστα με τρόπους που ίσως να μην αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητά τους, τα έσοδα της συναυλίας δίνονταν αποκλειστικά σε κάποια δομή ή φορέα, είτε άμεσα ως χρηματική βοήθεια είτε μέσω της αγοράς εξοπλισμού ή άλλων υλικών. Για πρώτη χρονιά φέτος το Δ.Σ. του Σύνπολις αποφάσισε το σύνολο των εσόδων να το διαμοιράσει σε διάφορες κοινωνικές δομές και Συλλόγους και να το χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, για να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες.

Ρεθυμνιώτη και Ρεθυμνιώτισσα, σε καλούμε στην 8η Βραδιά Αλληλεγγύης στις 31 του Ιούλη, στον Δημοτικό Κήπο, για να διασκεδάσουμε με τον Πέτρο Μαρούλη, τον Ανδρεά Μπικάκη και τον Λαογραφικό Όμιλο “Χοροκρήτες”, μα κυρίως σε καλούμε γιατί όπως έγραφε και ο Καζαντζάκης: «Αν δε δει ο Θεός χέρι ανθρώπου, δε βάζει μήτε κι αυτός το δικό του».

Φίλοι του Σύνπολις και συντοπίτες, με τη δική σας συνδρομή και συμμετοχή στην 8η Βραδιά Αλληλεγγύης ευελπιστούμε να επιτύχουμε έναν και μόνο σκοπό: να γίνουμε όλοι μας ακόμα πιο ΕΝΕΡΓΟΙ και κοινωνικά ΧΡΗΣΙΜΟΙ.                                             

Κοινός Τόπος, Κοινός Στόχος.
Εκ του Δ.Σ. του ΣΥΝΠΟΛΙΣ