ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Βραβείο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στον Δήμο Αγίου Βασιλείου από τα Greek Green Awards & την Verde.tec!

Το βραβείο “Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης” στην κατηγορία ” Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση” απενεμήθη από τα Greek Green Awards & την Verde.tec στον Δήμο Αγίου Βασιλείου το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, στα πλαίσια της  έκθεσης VERDE.TEC.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξειδικευμένη έκθεση της Ελλάδας για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος , την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις, που έλαβε χώρα στις 18-20 Μαρτίου στο MEC Παιανίας. 

Το βραβείο αποτελεί μια αναγνώριση και επιβράβευση του σημαντικού έργου που υλοποιείται στον Δήμο Αγίου Βασιλείου για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο βρίσκεται  στην “καρδιά” της στρατηγικής του για αειφόρο ανάπτυξη και επιβεβαίωσε την ανάγκη στήριξης της κοινωνικής συμμετοχής και προσφοράς στο Περιβάλλον, που αποδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα δράσης, ενεργειών και επικοινωνίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, είναι ένας από τους δύο συνολικά δήμους της Κρήτης που βραβεύτηκαν, πέραν των Φορέων Διαχείρισης του νησιού.

Το Δήμο Αγίου Βασιλείου εκπροσώπησε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ευαγγελία – Σταυρίνα Σαρτζετάκη η οποία συνέβαλε στην υποβολή της πρότασης. Η κα Σαρτζετάκη αφού παρέλαβε το βραβείο προχώρησε σε μια σύντομη παρουσίαση της πρότασης και μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη αναφέροντας:  

«Ευχαριστούμε θερμά την επιστημονική επιτροπή της διοργάνωσης για το βραβείο αυτό, καθώς μέσα από αυτή τη διάκριση, διαφαίνεται η έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών μας για την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος, με γνώμονα τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Αειφόρου Ανάπτυξης».