Βραβεύθηκαν σχολεία που συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση ανακύκλωσης του Δήμου Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο μιας σεμνής  αλλά ιδιαιτέρως ζεστής και ανθρώπινης τελετής, πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/12/2018), στο Δημαρχείο, η απονομή των τιμητικών διακρίσεων και των χρηματικών επάθλων στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ρεθύμνου που συμμετείχαν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης σε θέματα ανακύκλωσης, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ρεθύμνου – Δ/νση Καθαριότητας και η εταιρεία ανακύκλωσης RECYCOM, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Ρεθύμνου στον τομέα της ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων (κόκκινοι κάδοι).

Η συγκεκριμένη εταιρία είναι ελληνική, με έδρα στην Αθήνα και συνεργάζεται με 32 Δήμους της χώρας. Τα ρούχα και τα παπούτσια συλλέγονται κάθε εβδομάδα  από τους κόκκινους κάδους που έχει τοποθετήσει η εταιρία σε κεντρικά και περιφερειακά σημεία της πόλης, μεταφέρονται στο Ηράκλειο όπου γίνεται διαλογή και στη συνέχεια στην Αθήνα. Τα  ρούχα και παπούτσια που είναι σε καλή κατάσταση φυλάσσονται στις αποθήκες της εταιρίας και διατίθενται σε Δήμους ή φιλανθρωπικές οργανώσεις , κατόπιν αίτησης τους, προκειμένου να δωριθούν σε αναξιοπαθούντες πολίτες που βρίσκονται σε  ένδεια ή είναι θύματα φυσικών ή άλλων καταστροφών (π.χ. πληγέντες από την πυρκαγιά στο «Μάτι») κ.α. Τα υπόλοιπα προωθούνται σε εταιρία του εξωτερικού που τα ανακυκλώνει.

Με αυτή την ενημέρωση προς τους Διευθυντές των Σχολείων και τους εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων από τα Δημοτικά Σχολεία που συμμετείχαν στην καμπάνια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας RECYCOM κ. Βαγγέλης Αράπης, συνεχάρη  τις σχολικές κοινότητες που ανταποκρίθηκαν στην εκστρατεία καθώς και το Δήμο Ρεθύμνης αφού είναι ο πρώτος Δήμος στη χώρα που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία και την υποστήριξε, αποτελώντας παράδειγμα και για άλλους Δήμους που υιοθέτησαν ανάλογη δράση, η οποία τώρα είναι σε εξέλιξη. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Στέλιος Σαμψών και Πρ/νη Δνχης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Νικολέτα Γκολφινοπούλου καλωσόρισαν τους διακριθέντες και αφού τους κατέθεσαν τα συγχαρητήρια τους και τις ευχαριστίες του Δήμου για την ανταπόκρισή τους στην περιβαλλοντική αυτή δράση απένειμαν τις τιμητικές διακρίσεις και τα χρηματικά έπαθλα (τα οποία διέθεσε η RECYCOM) στους Δ/ντες και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων των Σχολείων, τα οποία αξιολογήθηκαν με βάση το βάρος των ρούχων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν  κι έχουν ως εξής (αναφέρονται κατά φθίνουσα σειρά):

1ο Βραβείο (Έπαινος και χρηματικό ποσό 400€): Το 15ο Δημοτικό Σχολείο

2ο Βραβείο  (Έπαινος και χρηματικό ποσό  250€): Το 10ο Δημοτικό Σχολείο

3ο Βραβείο (Έπαινος και χρηματικό ποσό 150€): Το 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Ως επιβράβευση της συμμετοχής τους στην καμπάνια  ανακύκλωσης ρούχων & υποδημάτων, απονεμήθηκαν έπαινοι και το συμβολικό ποσό των 50€ σε σχολεία του Δήμου που προσπάθησαν να συγκεντρώσουν τα συγκεκριμένα ανακυκλώσιμα αλλά λόγω έλλειψης αποθηκευτικού χώρου, οι ποσότητες που προσέφεραν ήταν μικρότερες.   

Ωστόσο, τόσο ο Δήμος Ρεθύμνης όσο και η εταιρεία RECYCOM, αποφάσισαν να αναγνωρίσουν δημόσια την προσπάθεια τους, η οποία μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου είναι διαρκής. Με αυτό το πνεύμα, έλαβαν τιμητικές διακρίσεις και το συμβολικό χρηματικό έπαθλο τα σχολεία (επίσης κατά φθίνουσα σειρά με βάση τις ποσότητες ανακυκλώσιμων που συγκέντρωσαν):

1ο έπαθλο συμμετοχής: Το 13ο Δημοτικό Σχολείο

2ο έπαθλο συμμετοχής: Το 5ο Δημοτικό Σχολείο

3ο έπαθλο συμμετοχής: Το 8ο Δημοτικό Σχολείο

4ο έπαθλο συμμετοχής: Το Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου

5ο έπαθλο συμμετοχής: Το 9ο Δημοτικό Σχολείο