Βραβεύτηκαν οι πρωτεργάτες Χανιώτες Κινηματογραφιστές στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του Λευτέρη Λαμπράκη

Σε μια συγκινητική βραδιά εξελίχθηκε η παρουσίαση του βιβλίου, «Από τα Χανιά στη Χολλυγούνδη» του Λευτέρη Λαμπράκη. Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι του Κινηματογράφου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν οι πρωτεργάτες Χανιώτες Κινηματογραφιστές, Νίκος Καβρός, Δημήτρης Κασιμάτης, Γιάννης Μαζοκοπάκης, Νικόλαος Χατζηκανέλλος και Πέτρος Καβρός. Οι πρωταγωνιστές θυμήθηκαν προσωπικές στιγμές από την Κινηματογραφική τους ζωή, γεμίζοντας συγκίνηση την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. Επίσης, για την προσφορά τους στα Κινηματογραφικά δρώμενα της πόλης τιμητικά βραβεία έλαβαν οι οικογένειες των Κινηματογραφιστών που δεν είναι πια κοντά μας, Κωνσταντίνου και Γιώργου Βενιανάκη, Μανώλη και Γιώργου Ατσαλάκη και Γιώργου Μπράιτ.

Τέλος, βραβεία δόθηκαν σε δύο από τους πρωταγωνιστές των Κινηματογραφικών Λεσχών που λειτούργησαν στην πόλη μας, τον Κώστα Μαυρακάκη και την Ειρήνη Καλφάκη.

Τα βραβεία δόθηκαν από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, την Περιφερειακή Σύμβουλο Κρήτης, Σοφία Μαλανδράκη, τον Διευθυντή του Φεστιβάλ, Ματθαίο Φραντζεσκάκη και τον ηθοποιό και συγγραφέα του βιβλίου, Λευτέρη Λαμπράκη.