ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του Κώστα Κουνάλη, 17 χρόνια μετά!

αστυνομια

Η αστυνομία φαίνεται να εξιχνίασε τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Κώστα Κουνάλη μετά από 17 χρονια!

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Κουνάλης είχε βρεθεί το 2007 άγρια δολοφονημένος κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στη Μονή Αγκαράθου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε άγνωστο δακτυλικό αποτύπωμα από τον τόπο του εγκλήματος. Η ταυτοποίησή του, πραγματοποιήθηκε κατόπιν δακτυλοσκόπησης του δράστη σε υπόθεσή στην οποία ήταν κατηγορούμενος για αδικήματα περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθη ημεδαπός κατόπιν εντάλματος σύλληψης για ανθρωποκτονία ημεδαπού στο Ηράκλειο

Συνελήφθη, σήμερα (28.05.2024) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Ηρακλείου για ανθρωποκτονία ημεδαπού που είχε διαπραχθεί την 13.11.2007 στο Καστέλλι Δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε άγνωστο δακτυλικό αποτύπωμα από τον τόπο του εγκλήματος. Η ταυτοποίησή του, πραγματοποιήθηκε κατόπιν δακτυλοσκόπησης του δράστη σε υπόθεσή στην οποία ήταν κατηγορούμενος για αδικήματα περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

Το χρονικό της δολοφονίας του Κουνάλη

Ο Κώστας Κουνάλης που διατηρούσε ποιμνιοστάσιο στη Μονή Αγκαράθου, κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής -ο ίδιος ήταν από το Χαράκι Μονοφατσίου- βρέθηκε άγρια δολοφονημένος τον Νοέμβριο του 2007 από τον ανιψιό του που πήγε να τον ξυπνήσει για να πάνε να ταΐσουν τα ζώα.

Το μοιραίο βράδυ ο Κ.. Κουνάλης είχε πάει, όπως το συνήθιζε, σε καφενείο του Σγουροκεφαλίου και λίγο μετά τις 9 το βράδυ επέστρεψε στο κατάλυμα του. Συγκεκριμένα τον μετέφερε με το αυτοκίνητο του ένας φίλος του από το χωριό. Στο πλαίσιο της προανάκρισης κλήθηκαν για κατάθεση και έδωσαν αίμα συγγενείς, συγχωριανοί του και άτομα που είδαν για τελευταία φορά το θύμα.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε καθίσει στο κρεβάτι του και έβλεπε τηλεόραση όταν ξαφνικά κάποιος έκλεισε το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος που ήταν εγκατεστημένος στο εξωτερικό του σπιτιού. Ο δράστης της δολοφονίας επέδειξε απίστευτη μανία σε βάρος του. Τον άρπαξε με μανία από τα μαλλιά και μάλιστα ξεπάτωσε μία τούφα. Άρχισε να χτυπάει με δύναμη το πρόσωπο του στο πάτωμα. Τη χαριστική βολή την έδωσε όταν τον χτύπησε απανωτές φορές στο κεφάλι με ένα δρύινο καρεκλοπόδαρο. Ήταν τόση η μανία του που το ξύλο έσπασε. Το μεγαλύτερο κομμάτι ο δολοφόνος το πήρε μαζί του, εκτός από ένα μικρότερο τμήμα που διέφυγε της προσοχής του καθώς το είχε καλύψει το πτώμα του δολοφονημένου

Ο Κουνάλης δεν είχε μαλώσει με κανέναν, και  όλοι γνώριζαν πως επρόκειτο για ένα καλοκάγαθο άτομο.