ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Βροχή τηλεφωνημάτων σε Χανιά και Ρέθυμνο για περίεργους ήχους εκρήξεων!

Βροχή τηλεφωνημάτων δέχονται οι αρχές στα Χανιά από πολίτες που δηλώνουν ότι ακούν περίεργες εκρήξεις, από απροσδιόριστη πηγή στην πόλη αλλά και σε άλλες περιοχές των Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, Πυροσβεστική και Αστυνομία στις 9 περίπου το βράδυ άρχισαν να δέχονται τις πρώτες κλήσεις από πολίτες στο Ακρωτήρι, στα Δραπανιά, και άλλες περιοχές στα βόρεια του Νομού.

Τα τηλεφωνήματα αυτά με την ώρα έγιναν περισσότερα και προέρχονταν από διάφορες περιοχές του Νομού που κατήγγειλλαν ότι ακούν ήχο σαν έκρηξη και έπειτα νιώθουν ωστικό κύμα.

Πάντως το Λιμεναρχείο και το Πεδίο Βολής Κρήτης αναφέρουν ότι δεν διεξάγεται κάποια άσκηση. Σημειώνεται επίσης ότι οι αρχές έχουν ειδοποιήσει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για τις μαρτυρίες των πολιτών ωστόσο δεν έχει σημειωθεί κάποιος σεισμός

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωφυσικών και Φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης κ. Φίλιππο Βαγιαννάτο, ο σεισμογράφος του εργαστηρίου στα Χανιά κατέγραψε 5 δονήσεις στην περιοχή του κόλπου των Χανίων οι οποίες δεν είναι σεισμικές αλλά ανθρωπογενείς.

ανανέωση: σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι περίεργες δονήσεις και ο θόρυβος έγινε αισθητός επίσης σε περιοχές του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, όπως στα νότια της Μήλου και της Άνδρου!

πηγή: flashnews.gr