ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Διαδικτυακό workshop από το ΕΛΜΕΠΑ και το Πανεπιστήμιο ATHENA

Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ATHENA, προσκαλεί τα μέλη της τοπικής επιχειρηματικής, πολιτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας στο διαδικτυακό workshop με τίτλο «Interlinking with regional stakeholders: how can European University alliances integrate industrial innovation ecosystems?».
Το workshop θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Siegen στις 30 Νοεμβρίου 2021 μεταξύ 17:00 – 19:00 ώρα Ελλάδος (16:00-18:00 CET) και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητηθεί πώς οι Ευρωπαϊκές Πανεπιστημιακές Συμμαχίες μπορούν να συνεργαστούν με επαγγελματικούς και βιομηχανικούς φορείς για αμοιβαίο όφελος. Στο επίκεντρο θα είναι η αλληλεπίδραση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ATHENA με τις ευρωπαϊκές εταιρείες. Θα συζητηθεί πως αυτές οι εταιρείες μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό δίκτυο, προκειμένου να σχεδιάσουν κοινά διεθνή ερευνητικά έργα, να αυξήσουν την απασχολησιμότητα των νέων αποφοίτων και να δημιουργήσουν καινοτόμες ευκαιρίες για δια βίου μάθηση.

Η εκδήλωση έχει δύο μέρη: μια σύντομη εισαγωγή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ATHENA, ακολουθούμενη από δύο βασικές ομιλίες και μια ομαδική συζήτηση (πάνελ), στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν τόσο οι δια ζώσης παρευρισκόμενοι όσο και οι διαδικτυακοί συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται παρακάτω. Η γλώσσα της εκδήλωσης θα είναι η αγγλική.

Το workshop υλοποιείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης «The European University initiative, from European policy to practice on the ground: Solutions for smart integration»

Δήλωση Συμμετοχής: https://athena.um.si/seminar