ΑΠΟΨΕΙΣ

«Η επόμενη μέρα του Ρεθύμνου της πόλης και της ενδοχώρας» του Θέμη Χαμογεωργάκη

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με επαγγελματισμό, γνώση και όρεξη, ξεκινούμε την προσπάθεια μας για το Ρέθυμνο του αύριο!

Σε ένα μικρό τόπο, όπως το δικό μας, σε ένα τόπο που πρωτοπορεί και  καινοτομεί δεκαετίες σε πολλούς τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, η ομάδα που συσπειρώθηκε γύρω από το Θοδωρή Νίνο, η ομάδα των ικανών του συνδυασμού «Ρέθυμνο ΑξίΖεις», είναι έτοιμη να αναλάβει από την επόμενη μέρα το μέλλον του και να το οδηγήσει στην επόμενη μέρα!

Ο καθένας από εμάς – που σήμερα διεκδικούμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας για να διοικήσουμε το Δήμο Ρεθύμνης – δεσμευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα σε μια βασική αρχή. Διοικώντας θα υπηρετούμε.

Θα υπηρετούμε τον πολίτη και τον επισκέπτη δημιουργώντας δομές, υποδομές και προϋποθέσεις ανάπτυξης, συντηρώντας και αναδεικνύοντας αξίες και αρχές, διαφυλάσσοντας τον φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο, ενισχύοντας το επιχειρείν, ανοίγοντας νέους δρόμους και προοπτικές.

Η μεγάλη εικόνα για το Δήμο μας, είναι για εμάς μια αληθινή εικόνα, σχεδιασμένη και βασισμένη σε ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και εξέλιξης. Ένα σχέδιο που θα στηριχθεί σε στέρεες βάσεις.

Γιατί δεν μπορεί η μεγάλη εικόνα της δημιουργίας ενός υπέροχου δάσους, να μην περιέχει τα… δέντρα. Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι απέναντι τους πολίτες του Δήμου Ρεθύμνης. Ρέθυμνο δεν είναι μόνο η πόλη. Είναι και η ενδοχώρα. Ένας καλός Δήμος πρέπει να είναι και λειτουργικός Δήμος. Για όλους. Πρώτα για τους πολίτες και μετά για τους επισκέπτες.

Ακούμε να λένε για βραβεύσεις, να καυχώνται για σύγχρονα έργα, για την πολύ καλή εικόνα της πόλης μας διεθνώς και άλλα πράγματα για τα οποία υπερηφανεύεται η σημερινή διοίκηση του Δήμου, τα οποία δεν αποτυπώνονται στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης και δυστυχώς δεν αγγίζουν σχεδόν καθόλου τη ζωή των Ρεθεμνιωτών στην ενδοχώρα. Την ξεχασμένη ενδοχώρα που κάποιοι την θυμούνται μόνο στις εκλογές. Μιας ενδοχώρας που είναι παρατημένη, με τους κατοίκους της να ζητούν τα αυτονόητα. Βασικές υποδομές. Πώς να οραματιστούν κάτι καλύτερο κάτι μεγαλύτερο για τα χωριά τους, για το μέλλον τους, όταν ακόμα και σήμερα τους λείπουν τα βασικά;

Έφτιαξαν ένα «δάσος» που όσοι το κοιτούν από μακριά το θαυμάζουν, όμως εκείνοι που ζουν μέσα σε αυτό υποφέρουν. Στέρηση καίριων υποδομών, αργοπορία και αναλγησία σε έργα πνοής και έλλειψη στήριξης και ουσιαστικών κινήτρων για το επιχειρείν, παλαιό και νέο.

Γιατί εμείς, που έχουμε δημιουργήσει εδώ τις επιχειρήσεις μας και τις οικογένειες μας και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στο Ρέθυμνο, παλεύουμε για ένα μοναδικό σκοπό: Να μείνουν τα παιδιά μας εδώ. Να προοδεύσουν, να επιχειρήσουν, να συνεχίσουν τα καλώς γενόμενα και να τα πάνε παρακάτω. Και εμείς έχουμε χρέος και καθήκον να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για όλα αυτά.

Στην πόλη αυτή, πολλά έχουν γίνει ανάποδα. Τα μεγάλα οράματα για να ολοκληρωθούν και να έχουν διάρκεια, πρέπει να έχουν γερές βάσεις. Εμείς τώρα καλούμε να φτιάξουμε αυτές τις βάσεις, για να στηριχθεί το όλο σύστημα πριν καταρρεύσει και ταυτόχρονα να συνεχίσουμε την ανάπτυξη. Να επιταχύνουμε τους ρυθμούς, να φέρουμε επιτέλους αποτέλεσμα χωρίς καθυστερήσεις.

Η αλλαγή δεν έρχεται όταν πολεμάς, ή αγνοείς, ή αδιαφορείς για αυτούς που θα την φέρουν. Και δεν μπορείς να αρνείσαι τα αυτονόητα. Ότι οι κύκλοι κλείνουν και η αλλαγή θα έρθει με το νέο, το σύγχρονο.

Είμαστε άνθρωποι σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας. Προσωπικά δραστηριοποιούμαι 25 χρόνια τώρα στους τομείς της παροχής υπηρεσιών, του εμπορείου και του τουρισμού. Έχω την τιμή να εργοδοτώ μέσα από τις επιχειρήσεις μου περισσότερες από 250 οικογένειες στο Ρέθυμνο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Βλέπω, παρατηρώ, προσέχω, νοιάζομαι τον κάθε ένα από αυτούς, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι η ομάδα, η μεγάλη μου οικογένεια. Πρέπει να ζουν καλά, να εκπαιδεύονται, να εξελίσσονται , να εργάζονται με όρεξη και δημιουργικότητα, για να παράγουμε όλοι ένα καλό αποτέλεσμα και να αναπτυσσόμαστε. Μαζί.

Να κάνουμε πράξη αυτό που καλά σχεδιάσαμε στην αρχή του χρόνου. Δηλαδή να υπηρετούμε με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας τον κόσμο.

Αυτή είναι η βάση μας και στη νέα μας πορεία στο Δήμο Ρεθύμνης. Ο άνθρωπος. Ο πολίτης. Και τη δική του ζωή, με τη δική του βοήθεια θα καλυτερεύσουμε. Όλοι μαζί. Γιατί έτσι θα ευνοηθεί ο τόπος. Όλοι μας!

Θέμης Χαμογεωργάκης, Επιχειρηματίας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «Ρέθυμνο ΑξίΖεις»