ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξανά υποψήφιος με τον Θοδωρή Νίνο ο Νίκος Δερεδάκης

Με το Θοδωρή Νίνο και το συνδυασμό «Ρέθυμνο Αξίζεις» θα είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά ο γνωστός, εκπαιδευτικός και σήμερα Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου Νίκος Δερεδάκης.

Ο Νίκος Δερεδάκης δάσκαλος με μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή και Διευθυντής στο 10ο Δημοτικό Σχολείο του Πλατανέ, που θα συμμετάσχει στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019 στο κεντρικό ψηφοδέλτιο για το Δήμο Ρεθύμνου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από τις εκλογές του 2014 που οι Ρεθεμνιώτες με τίμησαν με την ψήφο τους προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις μου να προσφέρω στο δήμο μας, έχοντας στο επίκεντρο των προσπαθειών μου τον Ρεθεμνιώτη. Δεν δίστασα ποτέ να απαιτώ και να διεκδικώ για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο μας αλλά ούτε και να συγκρουστώ -κατά το παρελθόν- ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν επρόκειτο για το συμφέρον του δήμου και των συνδημοτών μου. Υπηρέτησα με συνέπεια χωρίς παρεκκλίσεις και καιροσκοπισμούς τις αρχές και τις θέσεις που πρεσβεύω. Σήμερα, έχοντας την ίδια επιθυμία που είναι να συνεχίσω να προσπαθώ για το Ρέθυμνο και τους Ρεθεμνιώτες, αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Θοδωρή Νίνου και κατέρχομαι ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το Ρέθυμνο που πραγματικά μας αξίζει».  

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Νίκος Δερεδάκης είναι δάσκαλος με μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή και Διευθυντής στο 10ο Δημοτικό Σχολείο του Πλατανέ.

Την τετραετία 2007-2010 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ρεθύμνου και την περίοδο 2010-2015 Πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου. Έχει υπάρξει Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων-Μισιρίων επί σειρά ετών, καθώς και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Σήμερα είναι Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου και Ταμίας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνου.

Είναι συγγραφέας δέκα βιβλίων με θεματολογία από την Τοπική Ιστορία και τη Λαογραφία ενώ άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις και ομιλίες σε συνέδρια και εκδηλώσεις με θέματα από την Τοπική Ιστορία και την Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες ημερίδες και συνέδρια σε διάφορα επιστημονικά πεδία, ενώ έχει συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή πολλών διεθνών Συνεδρίων. Από το 1999 έχει συνεχή αρθρογραφία στον Τοπικό Τύπο για θέματα πολιτικά, αυτοδιοικητικά, εκπαιδευτικά, συνδικαλιστικά, ιστορικά και κοινωνικά.