ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΝΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΗ

Ξέχνα για λίγο τους Apple Maps. Πάμε για υποβρύχιο κολύμπι με μία χελώνα. Με τους χάρτες της Google

Ξεφεύγοντας από την μουρμούρα και τις συγκρίσεις, η Google πρόσθεσε άλλο ένα cool χαρακτηριστικό στους χάρτες της: τηνυποβρύχια απεικόνιση που σας επιτρέπει να επισκεφτείτε μέρη όπως οι κοραλιογενείς ύφαλοι στην Αυστραλία, τις Φιλιππίνες ή τη Χαβάη.

Έτσι, αντί να χρησιμοποιείτε το Street View για να «περπατάτε» εικονικά στους δρόμους της Μελβούρνης, μπορείτε να κολυμπήσετε με μία χελώνα, να δείτε το ηλιοβασίλεμα στον ύφαλο Barrier Reef, να δείτε ένα πολλών εκατοντάδων ετών κοράλι στις Φιλιππίνες ή να συνοδεύσετε τους κολυμβητές στον κόλπο Hanauma, στη Χαβάη.

Για να υλοποιήσει αυτό το project η Google (δυστυχώς) δεν επινόησε ένα αμφίβιο Google Car, αλλά χρησιμοποίησε τις δυνατότητες που της προσέφερε ο νέος της συνεργάτης: η Catling Seview Survey. Η ομάδα αυτή, χρησιμοποιού μία ειδικά σχεδιασμένη κάμερα, την SVII, που φέρνει τις εικόνες από τους ωκεανούς, στο desktop μας.

Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα να κολυμπήσετε εικονικά, κάτω από το νερό στους διαθέσιμους εξωτικούς προορισμούς, δείτε το παρακάτω βίντεο. Μετά από αυτό, κάντε κλικ για τους «υποβρύχιους» χάρτες, εδώ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7syWPIZt9B4[/youtube]

της Νίκης Λυμπέρη