ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκινάει το 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ– SUPER MARKET

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιείται το  προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ – SUPER MARKET στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), επιβεβαιώνοντας για άλλη μια χρονιά τη σπουδαιότητα του θεσμού που δίνει νέα προοπτική στα προϊόντα της Κρήτης.

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ – SUPER MARKET θαπεριλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις  με  βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ) ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Στο φετινό 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ μετέχουν  218   παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων και 230 εκπρόσωποι ξενοδοχείων, δικτύων διανομής και super market.    

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή, δίνοντας, παράλληλα, την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής, αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Το 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα δέκα προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Η τεράστια επιτυχία που καταγράφει ο θεσμός εντός Κρήτης συνέβαλε στην απόφαση να δοκιμαστεί και στην Αθήνα, αξιοποιώντας το πανελλαδικό ενδιαφέρον για τη προϊόντα της Κρήτης. Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο  τον Μάιο του 2022, όπως  και τον περασμένο Φεβρουάριο με θεαματικά αποτελέσματα, καθώς το 47% των περυσινών συμμετεχόντων δήλωσαν ότι προχώρησαν σε συμφωνίες. Ήταν μια άκρως επιτυχημένη πρωτοβουλία για την προβολή της κρητικής διατροφής και τη διασύνδεσή της με τον αθλητισμό, την ευεξία και τον αθλητικό τουρισμό.

Με αφορμή την έναρξη του 11ου Παγκρήτιου Φόρουμ,  ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης, δήλωσε:  «Μετά από τη σημαντική και απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στην Αθήνα που διοργανώσαμε πριν από ένα μήνα, μας δίνεται η ευκαιρία να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, φέρνοντας ακόμη μια φορά σε επαφή τους παραγωγούς και τους ξενοδόχους μας, εν όψη της σεζόν του 2023. Η αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των κλάδων της αγροδιατροφής και των αντίστοιχων του τουρισμού και της εστίασης είναι μονόδρομος για την επιτυχημένη πορεία τους και την αύξηση του μεριδίου αγοράς της Κρητικής οικονομίας στο διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Είμαστε πραγματικά ευτυχείς γιατί τα τελευταία χρόνια,  μέσα και από εκδηλώσεις όπως το Παγκρήτιο Φόρουμ, έχουμε κατορθώσει να δώσουμε νέα ώθηση στην αναγνώριση του υψηλού  επιπέδου των προϊόντων διατροφής του τόπου μας. Εργαζόμαστε από κοινού εδώ και χρόνια, χτίζοντας ένα ολοένα και πιο ισχυρό brandname τόσο στον τουρισμό όσο και στα προϊόντα της Ρεθυμνιώτικης και Κρητικής παραγωγής γενικότερα.  Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του φόρουμ και των επιχειρηματικών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν σε αυτό».

Το  11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ θα περιλαμβάνει, όπως κάθε φορά,  ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, τυροκόμους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Η συμμετοχή στο 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ είναι ΔΩΡΕΑΝ για όσους έκαναν εγκαίρως τη σχετική αίτηση.