ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Ξεκινάνε οι εκδηλώσεις για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2013!

Ξεκινάει ο ντελάλης για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι!

Οι εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ξεκινούν αυτές τις μέρες, καθώς το Σαββατοκύριακο 16–17 Φεβρουαρίου αλλά και στις 22-23 Φεβρουαρίου, ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού επισκέπτεται τα χωριά του Δήμου Ρεθύμνης, υποσχόμενος πολύ κέφι, χορό και τραγούδι, προμηνύοντας το ξεφάντωμα που πρόκειται να ακολουθήσει και βάζοντας τους κατοίκους της επαρχίας του Ρεθύμνου σε καρναβαλικό κλίμα.

Το πρόγραμμα των προπομπών:

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013
Προπομπός: Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στα χωριά του Δήμου Ρεθύμνης: Αρμένοι, Ατσιπόπουλο, Πρινές, Γωνιά, Ρούστικα, Επισκοπή, Αργυρούπολη, Μυριοκέφαλα καθώς και τα χωριά Χρωμοναστήρι, Ρουσσοσπίτι, Γάλλου, Γεράνι, Μετόχια, Κάτω Βαρσαμόνερο, Καλονύχτης, Αρχοντική, Μυριοκέφαλα.
15:00 Αναχώρηση από το παρκινγκ 4ων Μαρτύρων

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013
Προπομπός: Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στα χωριά του Δήμου Ρεθύμνης : Βιράν Επισκοπή, Ελεύθερνα, Αρχαία Ελεύθερνα, Αμνάτος, Κυριάννα, Λούτρα, Πηγή, Άδελε καθώς και τα χωριά Τσεσμές, Μαρουλάς, Αγία Παρασκευή, Αγία Τριάδα, Χάρκια, Μέση, Πρίνος, Πίκρη, Άδελε.
12:00 Αναχώρηση από το παρκινγκ 4ων Μαρτύρων

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013
Προπομπός: Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου.
18:30 έναρξη από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη ακολουθώντας τη διαδρομή Αρκαδίου, Τσουδερών, Παλαιολόγου και κατάληξη στην πλατεία Πετυχάκη.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013
Προπομπός: Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στα Χανιά.
11.00 Αναχώρηση από το παρκινγκ 4ων Μαρτύρων με προορισμό την αγορά και το παλιό λιμάνι των Χανίων.

Η επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου στο Σπίτι του Πολιτισμού με την κλήρωση της σειράς παρέλασης των ομάδων και πολλές άλλες εκπλήξεις, ενώ λίγο νωρίτερα θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο παιδικό πρόγραμμα με παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια.