ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκίνησε δυναμικά και με ενθουσιώδεις θεατές το 1ο Τουρνουά Ποδοτένις του Α.Ο. Ρεθυμνιακός

Με ιδιαίτερα συναρπαστικούς αγώνες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων τους παρακολούθησαν, ξεκίνησε χτες το απόγευμα στην πλατεία του «Αγνώστου Στρατιώτη» το «1ο τουρνουά ποδοτένις» που διοργανώνει ο Ρεθυμνιακός Α.Ο., υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο την αυλαία της εκδήλωσης, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο τμήμα Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, την αυλαία του αγωνιστικού μέρους «άνοιξαν» δυο άνθρωποι που έχουν αφήσει το δικό τους σημαντικό στίγμα στο Ρεθυμνιώτικο και όχι μόνο ποδόσφαιρο.

Ο Γιώργος Ξηράκης και η Wok Spot ομάδα του επικράτησε με 2-0 σετ των Rethmen του Ηλία Μπουλιού σε μια συνάντηση με πολλά… πειράγματα, ακόμη περισσότερες ανατροπές και πολλές ενέργειες που… θύμισαν κάτι από τα παλιά.

Ακολούθησαν ακόμη 6 αναμετρήσεις στις οποίες μετείχαν πιο έμπειροι, αλλά και ταλαντούχοι εν’ ενεργεία παίκτες που έκαναν ακόμη και τους ξένους παραθεριστές που κατέκλυσαν τον χώρο διεξαγωγής του «1ου τουρνουά ποδοτένις» να ξεσπάσουν αρκετές φορές σε επευφημίες και εκδηλώσεις ενθουσιασμού. 

Από νωρίς ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του Ρεθυμνιακού Ναπολέων Σκουλούδης, οι συνεργάτες του αλλά και άνθρωποι του Ρεθυμνιακού βρέθηκαν στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη όπου διαμόρφωσαν σύμφωνα με τις ανάγκες τον χώρο όπου ξεκίνησε χτες το απόγευμα και θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή η πρώτη χρονικά επίσημη διοργάνωση ποδοτένις στην πόλη μας. Από εκεί και πέρα πλήθος κόσμου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γεγονός και μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της 1ης ημέρας, υπό τους ήχους ρυθμικού μουσικού προγράμματος, απόλαυσαν το πλούσιο θέαμα που τους πρόσφεραν οι συμμετέχοντες.

Φυσικά για την υπεύθυνη διεξαγωγή του «1ου τουρνουά ποδοτένις» φροντίζει να υπάρχει η παρουσία ιατρού σε όλους τους αγώνες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, ενώ την δική τους έντονη παρουσία και αν χρειαστεί πολύτιμη υπηρεσία είναι έτοιμοι να δώσουν και οι εθελοντές σαμαρείτες του ΕΕΣ που από την «αυλαία» της διοργάνωσης έχουν πολυπρόσωπη παρουσία. Τους αγώνες διεύθυνε η γνωστή Ρεθυμνιώτισσα διαιτητής Ελένη Συργούνη, που έζησε μια ακόμη ιδιαίτερη ποδοσφαιρική εμπειρία και «απένειμε δικαιοσύνη» πάντα με το χαμόγελο που την χαρακτηρίζει.

Με αυτό τον τρόπο η «υποδομή» είχε ήδη δημιουργηθεί και έτσι το απόγευμα της Πέμπτης περιλάμβανε αγώνες με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον και με θέαμα που αποζημίωσε και τους πιο… απαιτητικούς. Στο σχετικό «οφθαλμόλουτρο» φυσικά μετείχαν και οι τουρίστες κάθε ιθαγένειας και εθνικότητας που στάθηκαν για να απολαύσουν ένα αθλητικό γεγονός που δεν περιλάμβανε εξ’ αρχής το «μενού» του προγράμματος διακοπών τους. Κατά την διάρκεια αυτής η Team 2021 του βοηθού του Νίκου Μαθιουδάκη στην ανδρική ομάδα του Ρεθυμνιακού, Νίκου Δασκαλάκη, που έχει για παρτενέρ τον Γιώργο Χαριτάκη, επικράτησε και στους 2 αγώνες που έδωσε με την ΗΔΤ και τους Πεζικάριους, εξελισσόμενοι σε «όχημα»παντός τύπου «οδοστρώματος» καθώς με το 4Χ4 που έχει στις νίκες, μοιάζει να χάνει δύσκολα μια θέση στο βάθρο και τα δώρα της διοργάνωσης. Αντίθετα τα… εντυπωσιακά Νερομπίστολα που αποτελούν ο ταλαντούχος Κωστής Πρινιανάκης και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ρεθυμνιακού, ο Μακεδόνας Πάρης Μάγγος, μπορεί να γνώρισαν την ήττα από τους Πεζικάριους Ηλία Βρεττό και Πέτρο Κλειδή, όμως έχουν και εκείνοι 4 νίκες στο τουρνουά. Οι εκπρόσωποι του «φανταρικού» από την άλλη (Πεζικάριοι) μετρούν 3 νίκες και 2 ήττες, ενώ έχουν πραγματοποιήσει ήδη και το ρεπό τους.

Τέλος κατά την διάρκεια της 2ης ημέρας, την οποία τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΡ, Τίτος Χνάρης, η «Wok spot» της οικογένειας Ξηράκη με τους Γιώργο (πατέρας) και Γρηγόρης (υιός), πραγματοποίησαν το ρεπό τους έχοντας ήδη την απόλυτη συνύπαρξη 2 νικών και αντίστοιχων ηττών στο «παλμαρέ» των προσπαθειών τους. Από την άλλη η ΗΔΤ του επιθετικού του Ρεθυμνιακού Χρήστου Μερτίρι και του ταλαντούχου Ραμόν Χύσκο, θα πρέπει να «καταβάλλει» πιο μεγάλη προσπάθεια για να εξισορροπήσει τα αποτελέσματά της, καθώς έχει 2 νίκες και 3 ήττες στην διοργάνωση.

Αναλυτικά:

Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας του «1ου τουρνουά ποδοτένις»:

1η αγωνιστική

Rethmen – Wok spot 0-2 σετ
Κεραυνοί – Πεζικάριοι 0-2 σετ
Natural ability football – Νερομπίστολα 1-2 σετ
Χάλκαν – ΗΔΤ 0-2 σετ α.α.
Ρεπό : Team 2021

2η αγωνιστική

Wok spot – Κεραυνοί 1-2 σετ
Τeam2021 – Rethmen 2-0 σετ
Νερομπίστολα – ΗΔΤ 2-0 σετ
Πεζικάριοι – Χαλκάν 2-0 σετ α.α.
Ρεπό :Natural ability football

3η αγωνιστική

Natural ability football – Team 2021 0-2 σετ

Τα αποτελέσματα της 2ης ημέρας του «1ου τουρνουά ποδοτένις»

3η Αγωνιστική

Rethmen – Κεραυνοί (Δεν διεξήχθη)
Χάλκαν – Wok spot 0-2 σετ α.α.
Νερομπίστολα – Πεζικάριοι 1-2 σετ
Ρεπό : ΗΔΤ

4η αγωνιστική

Wok spot – Νερομπίστολα 0-2 σετ
Team 2021 – ΗΔΤ 2-0 σετ
Κεραυνοί – Χάλκαν 2-0 α.α.
Natural ability football – Rethmen 2-0 σετ
Ρεπό : Πεζικάριοι

5η αγωνιστική

Rethmen – Χάλκαν 2-0 σετ α.α.
ΗΔΤ – Natural ability football 1-2 σετ
Νερομπίστολα – Κεραυνοί 2-0 σετ α.α.
Πεζικάριοι – Team 2021 0-2 σετ
Ρεπό : Wok spot

6η αγωνιστική

ΗΔΤ – Rethmen 2-0 σετ