ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κολύμβησης των δημοτικών σχολείων του νομού Ρεθύμνου

Το πρόγραμμα της Κολύμβησης, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις του Υπουργείου Παιδείας, θεωρείται ένα επιτυχημένο πρόγραμμα και  λειτουργεί από 2016, εκτός από τα 2 χρόνια της πανδημίας. Χιλιάδες μαθητές-τριες έμαθαν να κολυμπούν σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Κρήτη. Ειδικευμένοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής αναλαμβάνουν τη διεξαγωγή του μαθήματος,  με τη μεταφορά των μαθητών να αναλαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα ενώ οι κολυμβητικές δεξαμενές διατίθενται δωρεάν από αθλητικούς φορείς και ιδιώτες. 

Τα τέσσερα  έτη που διεξάγεται το πρόγραμμα αυτό στην πόλη του Ρεθύμνου, με την συμμετοχή 27 σχολικών μονάδων και 1200 μαθητών-τριων κάθε χρόνο, μας φιλοξενεί για τέσσερις μέρες την εβδομάδα ο ΝΟΡ και μία φορά το γυμναστήριο Παλμός.

Και την φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα της κολύμβησης ξεκίνησε τον μήνα Ιανουάριο και θα διαρκέσει μέχρι τον μήνα Ιούνιο, στοχεύοντας στην εξοικείωση όλων μαθητών-τριών με το υγρό στοιχείο και την  ανάπτυξη των κολυμβητικών τους δεξιοτήτων.

Ευχαριστούμε πολύ την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου  για τη χρηματοδότηση των μεταφορών και τον ΝΟΡ (Ναυτικό Όμιλο Ρεθύμνου) και το Γυμναστήριο Παλμός για τη φιλοξενία των μαθητών-τριών.