ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινούν στο Ρέθυμνο τα Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Γάλλου “Θόδωρος Βαρδινογιάννης”

Η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού συνεχίζεται για 5η συνεχόμενη χρονιά σε όλη την Ελλάδα! Ο λόγος για τα Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, τα οποία ξεκινούν και πάλι τις πρότυπες τους δράσεις για παιδιά και γονείς.

Φέτος, ο ΟΠΑΠ πραγματοποιεί για άλλη μία φορά την πλήρη ανανέωση της επιτυχούς περσινής διοργάνωσης των Φεστιβάλ. Τα Φεστιβάλ περιλαμβάνουν αθλητικό και όχι μόνο περιεχόμενο, για τις συμμετέχουσες ακαδημίες ποδοσφαίρου αλλά και μπάσκετ που αποτελεί τον νέο πυλώνα του προγράμματος που εφαρμόζεται από το 2015 έως και σήμερα. Το πρώτο, διήμερο Φεστιβάλ με το πλήρως ανανεωμένο περιεχόμενο του θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, και συγκεκριμένα στο ΔΑΚ Γάλλου “Θόδωρος Βαρδινογιάννης” το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου. Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ είναι ανοιχτή στην αθλητική οικογένεια της Κρήτης, ενώ η δεύτερη μέρα θα φιλοξενήσει τις ακαδημίες του Προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Στόχος του προγράμματος είναι δημιουργία όχι μόνο σπουδαίων αθλητών αλλά και καλύτερων ανθρώπων. Αυτό πραγματοποιείται μέσω τις καλλιέργειας βασικών αξιών που βοηθούν στην θετική ανάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών. Για το λόγο αυτό, τέσσερις βασικές αξίες της ζωής και του αθλητισμού αναδεικνύονται μέσω του παιχνιδιού και των δραστηριοτήτων σε δώδεκα σταθμούς δράσεων του Φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις αξίες αυτές είναι: Το Ευ Αγωνίζεσθαι, η Ομαδικότητα, η Αφοσίωση και ο Σεβασμός.

Το περιεχόμενο των Φεστιβάλ είναι διαδραστικό, αφορά παιδιά, γονείς και προπονητές και περιλαμβάνει:

➢ Αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των παιδιών
➢ Βιωματικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά
➢ Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά
➢ Επιστημονικές ομιλίες ψυχολογίας και σεμινάρια μαγειρικής για τους γονείς
➢ και πολλά άλλα…

Παράλληλα, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την όλη εκδήλωση μέσα από τα μάτια των παιδιών τους, ενώ θα τους δοθεί και η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ριζικά αναδιαμορφωμένες δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες για να είναι κατανοητές και άκρως ευχάριστες.

Στόχος του ΟΠΑΠ είναι όλες οι Ακαδημίες του προγράμματος αλλά και όλα τα παιδιά των κατά τόπους κοινωνιών να μοιραστούν τη μοναδική αυτή εμπειρία που θα προσφέρουν τα Φεστιβάλ.
Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ υποστηρίζει παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών από 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου και 50 ερασιτεχνικές ακαδημίες μπάσκετ σε 49 νομούς της Ελλάδας. Οι μικροί αθλητές λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους. Επιπλέον, τους παρέχονται αθλητικό υλικό και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Στο πρόγραμμα έχουν πάρει μέρος έως σήμερα 36.000 μικροί αθλητές μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους, καθώς και 1.400 προπονητές.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στην ιστοσελίδα www.opapcsr.gr