ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινούν τα μαθήματα υποκριτικής στο Ρέθυμνο, στο «Σημείο»

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 04/10 τα μαθήματα υποκριτικής στο “Σημείο”. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Μπλέτας (απόφοιτος δραματικής σχολής Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν), θα διδάξει και φέτος υποκριτική κινηματογράφου και θεάτρου, στο «Σημείο», τον χώρο πολιτισμού που δημιουργήθηκε από τον ίδιο, στην διεύθυνση Πατριάρχου Αθηναγόρα 17, στo Ρέθυμνο.

Υποκριτική στο Θέατρο (τμήμα ενηλίκων)

Για αρχάριους & προχωρημένους.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με βασικούς κανόνες υποκριτικής, τον αυτοσχεδιασμό, μαθήματα σωστής άρθρωσης του λόγου, μέσα από κλασικά & σύγχρονα κείμενα.

Υποκριτική στον κινηματογράφο (τμήμα ενηλίκων)

Οι συμμετέχοντες αρχικά θα γνωρίσουν βασικούς κανόνες υποκριτικής, ενώ στο επόμενο στάδιο οι ασκήσεις υποκριτικής θα γίνονται με την παρουσία της κάμερας. Στο τέλος των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους.

Περιορισμένες θέσεις και ολιγομελή τμήματα.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19 όπως ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο.

Δηλώστε συμμετοχή στο 6983320439. 

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Βιογραφικό: Ο Γιάννης Μπλέτας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Είναι απόφοιτος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, καθώς και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Παράλληλα με τις σπουδές του, την υποκριτική και τη συγγραφή θεατρικών έργων, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κινηματογράφου στο London Film School. Το 2016 προβλήθηκε online η πρώτη του ταινία μικρού μήκους, με τίτλο ‘Η Ομπρέλα’. Την επόμενη χρονιά, ακολούθησαν τα φιλμ ‘Το Ταξίδι’   καθώς και ‘Τα Γεμιστά’, η ταινία που έχει ήδη τιμηθεί με 9 βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό: μεταξύ άλλων, Βραβείο “Νέοι σκηνοθέτες’’ (Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών, 2018),  Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου (Melbourne City Independent Film Festival 2018), κ.ά. Το 2018, ολοκλήρωσε άλλες δύο ταινίες μικρού μήκους, το ‘Armatoloi’και το ‘Τάμα’.  Το Νοέμβρη ξεκίνησε  τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ σε σχέση με σκοτεινά γεγονότα της ιστορίας του Ρεθύμνου, ενώ το καλοκαίρι του 2019 δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους “Στροφές”. Το 2020 ολοκλήρωσε το πρώτο μεγάλους μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ρίγη” και την ταινία μικρού μήκους “Βουτιά”. Το 2021 το ντοκιμαντέρ “Πώς να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα” , για τα άτομα με αναπηρία , κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Δράμας