ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινούν τα μαθήματα υποκριτικής θεάτρου στο Ρέθυμνο, στο «Σημείο»

Άρχισαν οι εγγραφές για τα μαθήματα υποκριτικής στο θέατρο στο χώρο πολιτισμού «Σημείο» από τον σκηνοθέτη Γιάννη Μπλέτα ( απόφοιτος δραματικής σχολής Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν).  Πώς δημιουργούμε έναν χαρακτήρα; Πώς προσεγγίζουμε ένα ρόλο; Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με βασικούς κανόνες υποκριτικής, τον αυτοσχεδιασμό, μαθήματα άρθρωσης του λόγου, μέσα από κλασικά και αρχαία κείμενα. 

Οι συμμετέχοντες ακόμη, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, που έγραψαν ιστορία. Στο τέλος της χρονιάς, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο χώρο πολιτισμού «Σημείο», στην διεύθυνση Πατριάρχου Αθηναγόρα 17 στο Ρέθυμνο, στα Μισίρια.

Υποκριτική στο Θέατρο (τμήμα ενηλίκων)

Περιορισμένες θέσεις και ολιγομελή τμήματα.

Δηλώστε συμμετοχή στο 6983320439. 

Έναρξη Οκτώβριος 2023.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Βιογραφικό:

Ο Γιάννης Μπλέτας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Είναι απόφοιτος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, καθώς και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Το 2022 έγινε η εισαγωγή του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Πολιτισμός και παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κινηματογράφου στο London Film School. Το 2017 η ταινία μικρού μήκους ‘Τα Γεμιστά’, τιμήθηκε με 9 βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό: μεταξύ άλλων, Βραβείο “Νέοι σκηνοθέτες’’ (Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών, 2018),  Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου (Melbourne City Independent Film Festival 2018), κ.ά. Το 2018, ολοκλήρωσε άλλες δύο ταινίες μικρού μήκους, το ‘Armatoloi’και το ‘Τάμα’. Το 2021 το ντοκιμαντέρ “Πώς να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα” , για τα άτομα με αναπηρία , κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Δράμας και συνεχίζει την πορεία του με πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2022 συμμετείχε στο 10ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Ιεράπετρας με την παράσταση ο Πουπουλάνθρωπος, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στον χώρο πολιτισμού “Σημείο”, κερδίζοντας 7 βραβεία ( καλύτερης παράστασης, βραβείο κοινού, βραβείο σκηνοθεσίας, βραβείο φωτισμών, βραβείο σκηνικού κ.ά.)