«Ξενιτεμένο μου πουλί»: Το νέο single των Τόpos!

Με στοιχεία από Κρητική σούστα, παραδοσιακά γυρίσματα στη φωνή, ποπ, ροκ και new age folk!

Οι δημιουργοί τους οι “topos” επηρεάζονται από τη νησιώτικη ζωή τους και οι αναφορές τους αντηχούν σε θαλασσες, ουρανούς, φαράγγια, την ελευθερία, τον ήλιο, τον έρωτα και τη μαγεία της ζωής. Στόχος του album ο συνδυασμός της παράδοσης με το σήμερα μα κυρίως με το αύριο!!!

Οι Τόpos (ο “τόπος μου” στα ελληνικά σημαίνει το μέρος που κατάγομαι, οι ρίζες μου) είναι μια ελληνική μπάντα από το Ρέθυμνο Κρήτης.

Στον πρώτο τους δίσκο οι “Topos” έρχονται να φέρουν κάτι φρέσκο αλλά και οικείο.

Το πρώτο single “tou topou” μιλάει για την Κρήτη και είναι ένα χαρούμενο και καλοκαιρινό κομμάτι. «Στον τόπο μου και πάλι θα γυρνώ…» εξιστορεί το κομμάτι και το πρώτο videoclip γυρίζεται εκεί όπου όλα άρχισαν.  Στην Κρήτη την ευλογημένη! Δεύτερο single “tis thalassas” και μιλάει για την αγριαδα του έρωτα «τα ονειρα που μου έταξες….τα ριξα στη θάλασσα».  Εδώ το ενδιαφέρον βρίσκεται στη μελωδία της φωνής η οποία ακολουθεί τον παραδοσιακό ρυθμό μέσα σε ένα ροκ κομμάτι! Ολόφρεσκο έρχεται το 3o single, μία διασκευή παραδοσιακού «xenitemeno mou pouli» το οποίο μπήκε και στο Music Friday Spotify List! Αναμένεται κάθε μήνα να κυκλοφορεί και από ένα single του album.

Ο ολοκληρωμένος δίσκος, αναμένεται τέλος χειμώνα, και αποτελείται από 10 κομμάτια, 5 διασκευές και 5 δικά τους με τίτλο «Όλα σε μια θάλασσα».   

Οι “topos ” φέρνουν ένα blend από παραδοσιακούς και σύγχρονους ήχους. Πρόκειται για ένα mainstream project, ελληνοφωνο με world στοιχεία. Είναι η νέα τάση του Νew age folk. …Οι topos ήρθαν για να μείνουν και μας ταξιδεύουν σε αλλους τόπους!

Το σχήμα αποτελείται από: τη Ματθαία Σπιταδάκη (φωνή),  την Ελένη Αλεξαντωνάκη (πληκτρα/ μπάσο), τον  Αργύρη Εξαρχο (ηλεκτρική κιθάρα) και τον Φίλιππο Ζειμπέκογλου (τύμπανα). Στο κομμάτι ‘tou topou’ και το album συμμετέχει ο Βαγγέλης Μαμαλάκης (λαούτο).

Stay tuned!

Like topos:
FB Page: https://www.facebook.com/topos.band/
Instagram:https://instagram.com/topos.official?utm_medium=copy_link 
Spotify: https://open.spotify.com/album/6aFp1ee6tLS6Q0CrVMjkQP?si=KuK1MJiVSUelxsJSq3ba_g    
You tube channel: https://www.youtube.com/watch?v=-iqEss_QdHI