ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ξεπέρασαν τους 6.000 οι αθλητές και οι θεατές στον ημιμαραθώνιο στο Αρκαλοχώρι

Περισσότερους από 6.000 αθλητές και πολίτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά “μαγνήτισε” ο φετινός  Ημιμαραθώνιος Κρήτης στο Αρκαλοχώρι που έχει καθιερωθεί πλέον ως μία από τις κορυφαίες γιορτές του αθλητισμού και του πολιτισμού στην Κρήτη.

Είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση  θεσμός που έγινε σήμερα-για μια ακόμα φορά – με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και που η φετινή διοργάνωση σύμφωνα με μέλη της οργανωτικής επιτροπής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Επίσης, εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής και του συλλόγου σεισμόπληκτων, τόνισαν ότι η φετινή πολυπληθής διοργάνωση ήταν  ιδιαίτερα τονωτική στην ψυχολογία των σεισμόπληκτων αλλά και μήνυμα σε κάθε αρμόδιο για την πλήρη  αποκατάστασή τους.

Η διοργάνωση που στηρίζει οικονομικά τα παιδικά χωριά SOS και τον πανελλήνιο σύλλογο «η καρδιά του παιδιού» πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου (ΑΘΛΗ.Σ.Υ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος και των πολιτιστικών συλλόγων Αρκαλοχωρίου, Βόνης, Θραψανού, Γαλατά, Χουμερίου και Ζωφόρων.

Η αθλητική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Θέρμο ήταν το καλωσόρισμα των οργανωτών, του Προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου,  Γιώργου Αλεβυζάκη στην κορυφαία γιορτή προς όλους τους συμμετέχοντες, όπως και οι ευχαριστίες τους προς την Περιφέρεια Κρήτης και όλους που βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Στη σημαντικότητα της μεγάλης γιορτής του Αθλητισμού και του Πολιτισμού στο Αρκαλοχώρι αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης οι οποίοι και έδωσαν την εκκίνηση των αγώνων.

Η σημερινή  άρτια διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των αθλητών που ξεπέρασαν φέτος τους 3.500,  άνδρες, γυναίκες παιδιά, κάθε ηλικίας από 40 χώρες οι οποίοι πήραν μέρους στους αγώνες των 21 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης στις 9:10 το πρωί, των 10 χιλιομέτρων με  εκκίνηση στις  8:50 το πρωί, των 5 χιλ. με εκκίνηση στις 12:10 το μεσημέρι, των 1.000 μέτρων για παιδιά με εκκίνηση στις 9:15, καθώς και του αγώνα ΑΜΕΑ στις 12:40.Ολοι συμμετείχαν, όπως είπαν οι κκ Πιτσούλης και Συριγωνάκης, σ’ ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που προάγει το “ευ αγωνίζεσθαι” ,τον μαζικό αθλητισμό, αναδεικνύει τον τοπικό πολιτισμό, καθώς και την αξία του εθελοντισμού, αφού για ακόμη μια φορά η προσφορά δεκάδων εθελοντών οδήγησε στο τελικό επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Οι κκ Πιτσούλης και Συριγωνάκης μετέφεραν στους οργανωτές τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, δίδοντας παράλληλα  συγχαρητήρια σε όλους. αθλητές, τις αθλήτριες, αλλά πάνω απ’ όλα, στην οργανωτική επιτροπή, στους εκατοντάδες εθελοντές, στους Πολιτιστικούς συλλόγους της γύρω περιοχής και σε όσους άλλους που  δούλεψαν για την επιτυχία της διοργάνωσης. Για την φετινή δε  διοργάνωση την πολυπληθέστερη όλων, ο κ Πιτσούλης, πρόσθεσε: “Ήταν μια κορυφαία επιτυχημένη διοργάνωση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με νικητές όλους συμμετέχοντες, λάτρεις του μαζικού αθλητισμού. Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε και στηρίζουμε αυτή τη σημαντική αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου που προσελκύει αθλητές απ’ όλο τον κόσμο και  εμπλουτίζει τα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας.”

Απονομές-βραβεύσεις στους αθλητές έγιναν από Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου Βιάννου Ανδρέα, τους Αντιπεριφερειάρχες κκ Γ Πιτσούλη, Ν Συριγωνακη, τον Δήμαρχο Μίνωα Μανόλη Φραγκάκη, μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ενώ παρόντες ήταν θεσμικοί εκπρόσωποι, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και πολλοί υποψήφιοι στο Α και Β βαθμό. Η διοργάνωση έληξε με κρητική μουσική από το συγκρότημα του Γ. Γλυκοκόκαλου, με την συμμετοχή του χορευτικού ομίλου “Σφακιά”, ενώ προσφέρθηκαν εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα προς όλους, αθλητές και  παριστάμενους.