ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΝΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΗ

Yeap! Μπορείς να αγοράσεις τα πρώτα Firefox OS smartphones από την Geeksphone

firefox phone

Να λοιπόν που η Ισπανική Geeksphone δηλώνει έτοιμη και διαθέτει μέσα από το online store της, τα πρώτα developer preview smartphones με Firefox OS.

Το Keon με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon στο 1GHz, 4GB ROM και 512 MB RAM, οθόνηHVGA στις 3,5 ίντσες και κάμερα στα 3 MP, κοστίζει 91 ευρώ (+ΦΠΑ) και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Το Peak, που είναι στις 4,3 ίντσες με οθόνη IPS ανάλυσης qHD, επεξεργαστή Snapdragonχρονισμένο στα 1,2GHz και δύο κάμερες, η μία στα 8MP και η πρόσθια στα 2 MP, ενώ έχει τις ίδιεςRAM και ROM με το Keon, κοστίζει 149 ευρώ (+ΦΠΑ) και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σημειώνουμε πως οι συσκευές της Geekphones είναι για developers και είναι «φορτωμένες» με το λειτουργικό Firefox, την έκδοση όμως που αποτελεί το Preview για όσους θέλουν να κάνουν εφαρμογές γι αυτό.

Οι «καταναλωτές» θα περιμένουμε τους «μεγάλους», όπως τη ZTE, την Alcatel, την LG, την Huaweiκαι τη Sony να κυκλοφορήσουν τις δικές τους Firefox OS συσκευές, με την customer ready έκδοση του λειτουργικού και τις εφαρμογές που θα μπορούμε να απολαύσουμε.

Όπως διαβάζουμε στο The Next Web, η Ισπανική Geeksphone δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει τηνπαράδοση των πρώτων συσκευών στο τέλος της εβδομάδας και ότι έχει την δυνατότητα παραγωγής 5000 συσκευών την εβδομάδα, με δεδομένο ότι θα υπάρχει ζήτηση. Σίγουρα τα Keon και Peak δεν πρόκειται να «ξεπουλήσουν» όπως οι γνωστές consumer συσκευές, αλλά με την τιμή που διατίθενται, αναμένεται αρκετοί developers να πάρουν μία για να αρχίσουν να δουλεύουν τις εφαρμογές τους για το νέο λειτουργικό.

Νίκη Λυμπέρη