ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας για τη Μάχη της Κρήτης στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 21 Μαΐου στις 19:00 στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου η Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας με πρωτότυπο αρχειακό υλικό του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, που εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ».

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην  έκθεση, είναι  μέρος από τα άλμπουμ Γερμανών  και συμμάχων στρατιωτών, που πολέμησαν στην Κρήτη. Κάποιες από αυτές είναι τραβηγμένες από επίσημους στρατιωτικούς φωτογράφους. Στην έκθεση επιχειρείται η χρονολογική παρουσίαση της μάχης της Κρήτης, όπως αυτή εξελίχθηκε και έχουν επιλεγεί φωτογραφίες αποκλειστικά από στρατιωτικά θέματα και σκηνές μάχης.

Πρόσωπα αγωνιστών και εμπλεκομένων αντιπάλων διοικητών δεν περιλαμβάνονται. Η έκθεση σε καμία περίπτωση δεν επιχειρεί να καταγράψει όλη τη μάχη της Κρήτης, αλλά να παρουσιάσει ένα μέρος της μέσα από εμβληματικές και σπάνιες πολεμικές φωτογραφίες από τη συλλογή Δ. Σκαρτσιλάκη.

Τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας,  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Μαΐου στις 7:00 το απόγευμα στον βόρειο εξωτερικό τοίχο (Λεωφόρος Ηγ. Γαβριήλ),του Δημοτικού Κήπου Ρεθύμνου, και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου 2021.