ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπεγράφη η νέα σύμβαση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ρεθύμνου

Τη νέα σύμβαση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ρεθύμνης, υπέγραψε χθες (29/7/2021) ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου κ. Φραγκίσκο Μυσιρλάκη.

Πρόκειται, για μία ανακαινισμένη από το Δήμο εκπαιδευτική υποδομή, διαμορφωμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μαθητών κι εκπαιδευτών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου. Η σχολική αυτή εγκατάσταση, εμβαδού 527 τ.μ., βρίσκεται στο Κόμβο Ατσιποπούλου, διαθέτει αύλειο χώρο επιφάνειας περίπου 1.600 τ.μ. και πληροί τις προϋποθέσεις άμεσης, εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό του Δήμου Ρεθύμνης, θα δημιουργηθεί μια πρότυπη σχολική μονάδα στο κτηριακό συγκρότημα του ΚΕΓΕ, για τη λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου το οποίο ως γνωστόν εξυπηρετεί μαθητές από όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, έχει ήδη ανατεθεί η σύνταξη της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανακατασκευή των υφιστάμενων κτισμάτων του πρώην ΚΕΓΕ και την προσαρμογή τους στις ανάγκες των λειτουργιών του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ καθώς και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου ώστε να δημιουργηθούν τα προβλεπόμενα εργαστήρια, θερμοκήπιο κλπ.