ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπογράφεται η σύμβαση έργου αναβάθμισης δικτύων της ΔΕΥΑΡ στη Δ.Ε. Αρκαδίου προϋπολογισμού 5.700.000€

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, στις 14.00 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ (Μύτη του Γρύντα), ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ και Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης θα υπογράψει  με  τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Κοινοπραξία Παπουτσάκης Α.Ε. – Μαρμιτέλ Α.Ε, παρουσία  του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Λελεδάκη και της Διευθύντριας της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Βέτας Γεωργιάδου,  τη σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Εξωτερικών και Εσωτερικών Δικτύων Ύδρευσης Οικισμών Δ.Ε Αρκαδίου».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με το οποίο προβλέπονται παρεμβάσεις αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης της περιοχής Άδελε και Αδελιανού Κάμπου της Τ.Κ. Άδελε, του οικισμού Αγίου Νικολάου της Τ.Κ. Έρφων, των οικισμών Λούτρας και Μέσης της Τ.Κ. Μέσης, του οικισμού Σφακάκι της Τ.Κ. Παγκαλοχωρίου, των οικισμών Αγίου Δημητρίου, Πηγής και Πηγιανού Κάμπου εντός της Τ.Κ. Πηγής , του οικισμού Πρίνου στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα και, τέλος, του οικισμού Σταυρωμένου στην Τ.Κ. Χαμαλευρίου.

Το έργο έχει αρχικό Προϋπολογισμό 5.700.000€ (χωρίς ΦΠΑ) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Next Generation EU).

Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η σύμβαση που θα υπογραφεί χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το ποσό των 3.500.000€ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΡ.