ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή της περιφερειακής οδού στην Αγία Γαλήνη

Στην υπογραφή της σύμβασης με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΚ ΑΓΙΑΣ ΓΑΛΗΝΗΣ» προχώρησε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου με την ανάδοχο εταιρεία «ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΑΕ» σήμερα 4 Μαρτίου στο Δημαρχείο. Πρόκειται για ένα έργο με συνολικό προϋπολογισμό 1.800.000 € που αφορά την κατασκευή της περιφερειακή οδού του οικισμού μήκους 1.500μ προϋπολογισμού 1.475.000 € το οποίο θα εκτελέσει η ανάδοχος εταιρεία και 325.000€ που αφορούν την αγορά γης η οποία βρίσκεται στην διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων.

Οι εργασίες του έργου περιλαμβάνουν διάνοιξη της οδού μέσου πλάτους 9μ, κατασκευή κόμβου, τοιχία αντιστήριξης, πεζοδρόμια πλάτους 1,5μ, αγωγούς ομβρίων, πλακοσκεπή οχετό, φωτισμό και ασφαλτόστρωση.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης επισκέφθηκε την Αγία Γαλήνη παρουσία εκπροσώπου της εταιρείας αλλά και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μανώλη Φουντιδάκη για αυτοψία στο χώρο πριν την εγκατάσταση του εργολάβου.

«Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο ευρύτερο σχεδιασμό μας για την Αγία Γαλήνη και το οποίο θα μεταμορφώσει ριζικά τον γραφικό οικισμό και θα του δώσει μια νέα αναπτυξιακή ώθηση» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και συνέχισε: «Ο οικισμός έχει μια είσοδο- έξοδο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα και υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην πρόσβαση των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της. Ο νέος δρόμος θα «αγκαλιάζει» ουσιαστικά την Αγία Γαλήνη. Θα ξεκινάει πριν το οικισμό και μέσω του σημείου που βρίσκεται η Μονάδα Βιολογικού θα καταλήγει στο κέντρο του οικισμού» τόνισε ο κ. Ταταράκης και συμπλήρωσε:

«Αφενός θα δώσει μια κυκλοφοριακή ανάσα με ευκολότερη πρόσβαση, αφετέρου θα δώσει την δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξης και επέκτασης την οποία έχει ανάγκη το δημοφιλές μας θέρετρο. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες σε σημεία όμως που δεν θα προκαλέσουν την παραμικρή όχληση και δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα κατά την τουριστική περίοδο. Μετά το τέλος της θερινής περιόδου θα συνεχίσουμε και με τα υπόλοιπα τμήματα όπως συζητήσαμε με το εργολάβο.»