ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή βιολογικού σε Αγ. Πελαγία, Λαμπινή, Μιξόρρουμα, Κοξαρέ και Παλέ

Στο στάδιο της κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων των Τοπικών Κοινοτήτων  Λαμπινής, Μιξορρούματος και Κοξαρέ προχωράει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου μετά την σημερινή  υπογραφή της σύμβασης υπό τον τίτλο: “ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΟΞΑΡΕΣ, ΠΑΛΕΣ Δ.Ε. ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓ. ΠΕΛΑΓΙΑΣ, ΜΙΞΟΡΡΟΥΜΑΤΟΣ, ΑΝΩ ΜΙΞΟΡΡΟΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΙΝΗΣ Δ.Ε. ΛΑΜΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ” προϋπολογισμού 1.221.400,00 € μεταξύ του Δήμου, τον οποίο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και της Αναδόχου εταιρείας «ΔΙΑΛΥΝΑΣ Α.Ε.», την οποία εκπροσώπησε ο κ. Μανόλης Διαλυνάς.

Το αντικείμενο της συγκεκριμένης σύμβασης αφορά στην υλοποίηση του συνόλου των εργασιών υποδομής, καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, ενώ θα ακολουθήσει και περίοδος λειτουργίας – συντήρησης της εγκατάστασης από την Ανάδοχο εταιρεία για περίοδο δέκα (10) ετών.

 « Ένα εμβληματικό έργο για ολόκληρη την περιοχή από την Λαμπινή, το Μιξόρρουμα, την Αγιά Πελαγια έως την Κοξαρέ και την Παλέ μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με μεγάλη αναπτυξιακή σημασία που  θωρακίζει περιβαλλοντικά ολόκληρη την περιοχή προστατεύοντας την δημόσια υγεία και συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας.» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και συμπλήρωσε:

«Επίσης έγινε η δημοπράτηση και προέκυψε προσωρινός ανάδοχος του έργου συλλογής και μεταφοράς λυμάτων με προϋπολογισμό 2.800.000 € το οποίο είναι συμπληρωματικό έργο  του συγκεκριμένου Βιολογικού και του ευρύτερου συστήματος διαχείρισης λυμάτων το οποίο  χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στο σύνολο του. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου. Προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των βασικών υποδομών του Δήμου μας όπως η κατασκευή και λειτουργία μονάδων βιολογικού καθαρισμού με στόχο την μέγιστη πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη. Ταυτόχρονα ωριμάζουμε νέες μελέτες ώστε να υποβάλουμε  προτάσεις χρηματοδότησης για τους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου μας»