ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Υποκλοπές: «Πυρά» της αντιπολίτευσης κατά του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Ν. Ρωμανού

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης βρίσκεται ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. κ. Ρωμανός, μετά τις αιχμές που άφησε για τους λόγους που οδήγησαν στην παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρωμανός έκανε λόγο για «ευαίσθητα» δεδομένα, καλώντας τον κ. Ανδρουλάκη να τα κοινοποιήσει.

Σήμερα, ο κ. Ρωμανός επιχείρησε να «τα μαζέψει», κάνοντας λόγο για «άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης» των όσων είπε. Πλέον, υποστηρίζει πως είπε το «αυτονόητο», ότι δηλαδή «η νόμιμη συνακρόαση της ΕΥΠ με εντολή της αρμόδιας εισαγγελίας αφορά (εξ ορισμού) ευαίσθητα στοιχεία (αφού γίνεται μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος) για αυτό και θα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναλυτικά». Σύμφωνα με τη νέα δήλωση του κ. Ρωμανού, «ουδέποτε μίλησα για “προσωπικά δεδομένα”» και «ουδέποτε υπονόησα ότι γνωρίζω οτιδήποτε παραπάνω για την υπόθεση».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος ανάρτησε σχετικό ηχητικό απόσπασμα στο Twitter, σχολιάζοντας: «Άκοπο και αμοντάριστο. Η πραγματικότητα τον διαψεύδει» και ρωτώντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εάν θα παραμείνει στη θέση του.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε πως ο κ. Ρωμανός «υλοποιεί το ύστατο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου» και για τον λόγο αυτό δεν τον έχει αποπέμψει ο πρωθυπουργός. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε: «Ο κ. Ρωμανός, διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ, χτες σε δηλώσεις του άφησε σαφείς αιχμές για τους λόγους που οδήγησαν στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. 24 ώρες μετά θα αναμέναμε να τον έχει αποπέμψει ο πρωθυπουργός για την απαράδεκτη προσπάθειά του να σύρει την πολιτική συζήτηση στο βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων.»

»Τίποτα τέτοιο φυσικά δεν έχει συμβεί. Προφανώς ο κ. Ρωμανός υλοποιεί το ύστατο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου. Θα αποτύχει και αυτό. Η αλήθεια θα λάμψει και το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας θα οδηγήσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην κατάρρευση».

Η δήλωση Ρωμανού

Η άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα με πάνω από 30 ώρες καθυστέρηση είναι ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει τον πολιτικό διάλογο για ένα σημαντικό ζήτημα στον βούρκο. Αρχικά είπαν ότι έκανα δηλώσεις σε σταθμό που ουδέποτε βγήκα. Μετά έφτιαξαν και fake κείμενο απομαγνητοφώνησης βάζοντας λόγια στο στόμα μου που ποτέ δεν είπα. Βλέπετε στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε η κοπτοραπτική αρκούσε για να στηθεί το fake αφήγημα.

Είπα το αυτονόητο που λέμε σε όλους τους τόνους από την Παρασκευή. Ότι η νόμιμη συνακρόαση της ΕΥΠ με εντολή της αρμόδιας εισαγγελίας αφορά (εξ ορισμού) ευαίσθητα στοιχεία (αφού γίνεται μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος) για αυτό και θα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναλυτικά. Για αυτό επιχείρησε από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση να επικοινωνήσει μαζί του και για αυτό θα ενημερωθεί και αρμοδίως από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Άρα τις αντίστοιχες απαντήσεις που δημόσια ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης, θα μπορεί να τις δώσει μόνο ο ίδιος!

Ουδέποτε μίλησα για «προσωπικά δεδομένα» παρότι στην fake απομαγνητοφώνηση που έστρωσε το έδαφος για τη συντονισμένη επίθεση εναντίον μου υπήρχαν. Ουδέποτε υπονόησα ότι γνωρίζω οτιδήποτε παραπάνω για την υπόθεση. Φυσικά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου απέναντι σε όλους όσους διαστρέβλωσαν, ενορχήστρωσαν και αναπαρήγαγαν τα fake news και την άθλια επίθεση εναντίον μου.