ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ύποπτος φάκελος και στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρέθυμνο!

Αναστάτωση προκλήθηκε  το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, καθώς εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος, που περιείχε σκόνη και η αποστολή του φαινόταν να είναι από την Ινδία.

Μετά το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου εντοπίστηκε προχθές το μεσημέρι αντίστοιχα ύποπτος φάκελος, ανάλογο σκηνικό διαμορφώθηκε και στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου.

Φορώντας τις ειδικές στολές της η ομάδα αντιμετώπισης Χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών απειλών της ΕΜΑΚ στην Κρήτη παρέλαβε το σφραγισμένο δοχείο που περιέχει τον «ύποπτο» φάκελο ο οποίος θα σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Όλοι οι φάκελοι φέρονται να έχουν ταχυδρομηθεί από την Νότια Ινδία. Είναι κίτρινου χρώματος και έχουν σφραγίδα και τέσσερα γραμματόσημα Ινδίας στην εξωτερική επιφάνειά τους.

Μέσα στο φάκελο υπάρχουν τέσσερα φυλλάδια για το Ισλάμ γραμμένα στα αγγλικά. «Ο άνθρωπος και οι άπιστοι», «Η απόλυτη νίκη για το Ισλάμ θα έρθει, όχι όμως μέσω των μουσουλμάνων», «Άνθρωπε, να είσαι άνθρωπος όχι σατανάς» και «Πώς να παρατείνετε τον χρόνο αλλαγής της πολικότητας της γης, το μόνο όπλο κατά της τρομοκρατίας» είναι οι τίτλοι των τεσσάρων προπαγανδιστικών φυλλαδίων.

Από την επεξεργασία του πρώτου φακέλου στο Γενικό Χημείο του Κράτους προέκυψε ότι στο χαρτί είχε σκόπιμα προστεθεί «ερεθιστική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.