Υπόθεση δωροδοκίας στην Πολεοδομία στο Ρέθυμνο

Υπόθεση δωροδοκίας υπαλλήλου της Πολεοδομίας στο Ρέθυμνο απασχολεί τις διωκτικές αρχές.

Ο υπάλληλος συνελήφθη από κλιμάκια των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ κατόπιν σχετικής καταγγελίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν προσημειωμένα  χαρτονομίσματα στην κατοχή του. Για την ίδια υπόθεση φέρεται να κατηγορείται ένα ακόμα άτομο.

Η υπόθεση ερευνάται αποκλειστικά από στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχουν έρθει στο Ρέθυμνο ειδικά για αυτή την υπόθεση.

Οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι από τον εισαγγελέα και την Τρίτη πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, συνελήφθησαν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου σε νησιωτική πόλη, υπάλληλος Υπηρεσίας δόμησης και ιδιώτης, πολιτικός μηχανικός.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι συλληφθέντες ζήτησαν χρηματικό ποσό (500) ευρώ για να διευκολύνουν τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής αδείας.

Ο υπάλληλος συνελήφθη σε προκαθορισμένη συνάντηση μετά την παραλαβή του ως άνω χρηματικού ποσού, που είχε προσημειωθεί και ακολούθησε η σύλληψη του πολιτικού μηχανικού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία επιρροής – μεσάζοντες, κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».