ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ζιάγκος: «Το πρωτάθλημα είναι μία διαρκής διαδικασία γεμάτη προκλήσεις» – Με Λαύριο στις 15.45

Το Ρέθυμνο Cretan Kings ετοιμάζεται να δώσει μία εκτός έδρας «μάχη» απέναντι στο Λαύριο Megabolt, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 15.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ Sports και διαδικτυακά από το ERTPlay 3.

Ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος, σε δηλώσεις του τόνισε πως πρόκειται για μία δύσκολη αποστολή απέναντι σε μία ομάδα που έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, τονίζοντας: «Ο “κύκλος ζωής” της νίκης και της ήττας έχει διάρκεια κάτι λιγότερο από 24 ώρες. Το πρωτάθλημα είναι μία διαρκής διαδικασία γεμάτη προκλήσεις που πρέπει να είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς σωματικά και πνευματικά.

Το Λαύριο είναι μία ομάδα που ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη φετινή σεζόν. Γνωριζόμαστε αρκετά καλά ως ομάδες. Έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την αμυντική σκληρότητα και την επαφή στο πίσω μισό του γηπέδου, ενώ μπροστά επιδιώκει το ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία που θα της δοθεί και καταστάσεις απομόνωσης με πολλά παιχνίδια ένας εναντίον ενός σε όλες τις θέσεις. Η αποστολή μας εξ ορισμού είναι δύσκολη απέναντι σε μία ομάδα που εντός έδρας νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της και ανεβάζει σε σημαντικό βαθμό την απόδοση της, συν το γεγονός ότι πράγματι έχει ξεκινήσει στο πρωτάθλημα πολύ δυναμικά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσθήκη του Αλέξανδρου Σπυριδονίδη στο δυναμικό της ομάδας μας, υπογραμμίζοντας: «Ο Αλέξανδρος επελέγη για να μας βοηθήσει στο κομμάτι του ελέγχου του ρυθμού, του σεταρίσματος της ομάδας και στο κομμάτι της δημιουργίας. Είναι ένα παιδί που γνωρίζει την κατηγορία, έχει υψηλό μπασκετικό IQ και κίνητρο για να κάνει μία καλή σεζόν στην ελληνική λίγκα».