ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ζητούσε πίσω χρήματα από εργαζόμενους του – Συνελήφθη για εκβίαση και παραβάσεις εργατικής  νομοθεσίας!

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί, χθες, σε επιχειρηματία στην περιοχή της Σταλίδας, ο οποίος καταγγέλλεται ότι εκβίαζε τους εργαζόμενούς του να του επιστρέφουν χρήματα, τα οποία τους καταβάλλονταν νόμιμα, για την εργασία τους. Ο επιχειρηματίας, όπως καταγγέλλεται, κατέθετε μισθούς και επιδόματα, με βάση τα προβλεπόμενα, ωστόσο σε δεύτερο χρόνο τους εκβίαζε και του τα έδιναν πίσω!

Συνελήφθη χθες (03.11.2022) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ημεδαπός κατηγορούμενος για εκβίαση και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου περιήλθαν καταγγελίες τριών εργαζομένων σε επιχείρηση που διατηρεί ο ανωτέρω ημεδαπός ότι  κατά το χρονικό διάστημα από  Απρίλιο έως Οκτώβριο του 2022 τους εξανάγκαζε να του επιστρέφουν μέρος των καταβληθέντων αποδοχών τους οι οποίες προβλέπονταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας οργανώθηκε χθες (03.11.2022)  συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας κατελήφθη ανωτέρω ημεδαπός κατά το χρόνο που λάμβανε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από 23χρονο ημεδαπό στον οποίο είχε καταβληθεί ως αποζημίωση απόλυσης. 

Χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 23χρονο.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.