ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσ/νίκης στο Ρέθυμνο

Το επιτυχημένο πρωτοποριακό εγχείρημα του Streaming Project – Ντοκιμαντέρ σε Ταυτόχρονη Ψηφιακή Μετάδοση που εγκαινιάστηκε πέρυσι στο 13ο ΦΝΘ, εφαρμόζεται και φέτος, στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Παπανικολάου.

Με όχημα τις νέες τεχνολογίες το 14ο ΦΝΘ θα «ταξιδέψει» σε 4 πόλεις της Ελλάδας – Κέρκυρα, Πάτρα, Ρέθυμνο και Ηράκλειο – καθώς και στη Λευκωσία της Κύπρου, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Frederick University). Πιο συγκεκριμένα, θα μεταδοθούν ταυτόχρονα σε live streaming οι προβολές του Φεστιβάλ οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Ολύμπιον, από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 στη ζώνη των 20.30, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Ρεθύμνου) με τον εξαιρετικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία του έχει αναλάβει και φέτος την κάλυψη αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος στην πόλη μας. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μέρος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μεταξύ 12-16.03.2011 την ίδια στιγμή με το κοινό της Θεσσαλονίκης. Επίσης σε ταυτόχρονη μετάδοση θα γίνουν οι παρουσιάσεις των σκηνοθετών με δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων από το κοινό του Ρεθύμνου στους δημιουργούς.

Το γεγονός λαμβάνει χώρα:

– Κάθε μέρα μεταξύ 12-16.03.11 στις 20.30, στο αμφιθέατρο του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής (Ε. Δασκαλάκη 1, Περιβόλια)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

  • Δευτέρα 12/3: Το λιμάνι της ελπίδας / Harbor of Hope του Μάγκνους Γκέρτεν / Magnus Gertten
  • Τρίτη 13/3: Ο τυφλός ψαράς των Στρατή Βογιατζή & Θέκλας Μαλάμου και Με λένε Στέλιο του Γιάννη Κασπίρη
  • Τετάρτη 14/3: Ο πρέσβης / The Ambassador του Μαντς Μπρύγκερ /  Mads Bruger
  • Πέμπτη 15/3: Λιονταρίσιες Ψυχές / Lion Souls των Μανού Τζερόσα / Manu Gerosa & Σάλβα Μουνιόθ / Salva Muñoz
  • Παρασκευή 16/3: Κατινούλα της Μύρνας Τσάπα & Σαγιόμι του Νίκου Νταγιαντά