Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο η Κρήτη θα πρέπει να αξιολογήσει και να πράξει τα απαραίτητα, ώστε να υπάρχει το ανάλογο όφελος, δεδομένων και των υποδομών που ήδη έχει.
Αυτό αναφέρθηκε στο παγκρήτιο συνέδριο που άρχισε την Παρασκευή στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή πλήθους επιστημόνων από το σύνολο των ειδικοτήτων της ιατρικής επιστήμης.
Το 18ο συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με θέματα όπως: «Τα συστηματικά νοσήματα και ο μη ρευματολόγος, συστάσεις για την ανίχνευση screening και πρόληψη των αρτηριακών παθήσεων στην κλινική πράξη, υπερισχυρά συστηματικά Laser και εφαρμογές στις ανδρονικές θεραπείες, επίκαιρα θέματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τα πρόσωπα της κατάθλιψης, ορθοπαιδική πλαστική χειρουργική, ο καρκίνος του θυρεοειδούς στην Κρήτη 1989 -2016, εξελίξεις στο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, πρωτοβάθμια περίθαλψη και υγειονομικός χάρτης της Κρήτης καθώς και για θέματα ΕΟΠΥΥ».
Όπως τονίστηκε στην προσυνεδριακή ημερίδα για την εξωσωματική γονιμοποίηση, από τον πρόεδρο της ελληνικής εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής, Ευγένιο Κουμαντάκη: «Ο τουρισμός είναι ο ισχυρότερος πυλώνας της οικονομίας μας, ο οποίος μπορεί να βοηθηθεί περισσότερο με το νέο θεσμό του ιατρικού τουρισμού».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιείται και το ειδικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου, σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και τη χρήση του απιδινωτή.