ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο “eLearning-eCreativity” διοργανώνεται στο Ρέθυμνο

Tο Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α], σε συνεργασία με το ΕΔΥΤΕ (GRNET) και το Χαμόγελο του Παιδιού, διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο: eLearning – eCreativity, 3-5 Ιουνίου 2022 στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου με δωρεάν συμμετοχή για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ο Πρύτανης και οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και οι διοργανωτές του συνεδρίου θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 1/6 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου:

  • Μαθητές και εκπαιδευτικοί από 18 δημοτικά σχολεία θα παρουσιάσουν τις ψηφιακές τους αφηγήσεις για την δημιουργική και ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
  • Θα προσφερθούν 12 βιωματικά εργαστήρια από τα μέλη της ερευνητικής μας ομάδας και τους μεταπτυχιακούς μας φοιτητές, για μαθητές δημοτικών σχολείων, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.
  • Το κινητό εργαστήριο του Χαμόγελου του Παιδιού θα υποδεχτεί μαθητές και μέλη γυμναστικών συλλόγων στο Ρέθυμνο, ενώ θα επισκεφθεί σχολεία στο Ηράκλειο, το Αρκαλοχώρι, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σητεία και την Ιεράπετρα.
  • Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στο Ηράκλειο 28 & 29/05 και στην Ιεράπετρα 8/06
  • Το Σάββατο 4/6 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των μεταπτυχιακών μας φοιτητών στην Πλατεία Μικρασιατών με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μάνο Κοντολέων, συγγραφέα και κριτικό.

Αμέσως μετά έχει προγραμματισθεί μουσική βραδιά με το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου, την ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Ρεθύμνου και το Μουσικό σχήμα των φοιτητών μας.

Δωρεάν συμμετοχή στο συνέδριο για εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης