ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

3o Σχολείο Αστροφυσικής Κρήτης


Το Tμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και τον Σύλλογο Φυσικών Κρήτης, διοργανώνουν το 3ο Διαδικτυακό Σχολείο Αστροφυσικής Κρήτης το οποίο θα λάβει χώρα από το Μάρτιο έως το Μάιο 2023.

Το σχολείο απευθύνεται σε επιλεγμένους μαθητές οι οποίοι φοιτούν στην A’ ή Β’ Λυκείου σε όλη την Κρήτη και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δωρεάν περισσότερες γνώσεις στα πιο σημαντικά θέματα αστροφυσικής, καθώς και στις βασικές αρχές της φυσικής οι οποίες καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Σύμπαν.

Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν όλες τις διαλέξεις θα λάβουν επίσημη βεβαίωση συμμετοχής.

Επιπλέον, όσοι μαθητές το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν σε γραπτή εξέταση το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 πάνω στην ύλη η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των διαλέξεων. Μετά την εξέταση θα ακολουθήσει αστροπαρατήρηση έξω από το Τμήμα Φυσικής χρησιμοποιώντας τα τηλεσκόπια του Ινστιτούτου Αστροφυσικής.

Οι πέντε πρώτοι επιτυχόντες στις εξετάσεις θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα καθώς και βιβλία αστροφυσικής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης.

Επιπλέον, οι τρεις πρώτοι επιτυχόντες θα έχουν την ευκαιρία, εάν το επιθυμούν, να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για δύο βραδιές στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα στον Ψηλορείτη και να συμμετάσχουν σε παρατηρήσεις μαζί με τους αστρονόμους του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και του Τμήματος Φυσικής.

Η καταληκτική προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής είναι η Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του σχολείου: https://www.ia.forth.gr/el/astroschool